18 de gener 2024

Ens ha deixat Trini Tinturé (1935-2024)

 

Trini Tinturé (Lleida, 1935) va guanyar un premi de dibuix artístic del Cercle de Belles Arts de Lleida en 1955, i dos anys després va començar a publicar a revistes i col·leccions romàntiques o per a nenes com Mercedes, Mary Luz, Trovador, Piluchi o 17 años.


Es va dedicar també a la publicitat, però a partir del 1960 es va concentrar en la historieta, convertint-se en col·laboradora d’Editorial Bruguera i de la seva agència, Creaciones Editoriales. A Bruguera va publicar en capçaleres com Sissi, As de Corazones, Celia, Joyas Literarias Juveniles o Historias Color, encara que la major part del seu treball va ser per a Creaciones Editorials, des d'on publicaria especialment en revistes britàniques com June, Jinty, Tammy o Twinkle i dibuixaria sèries molt populars a Gran Bretanya com Oh Tinker! (Hada Violeta a Espanya) o Curly.

El 1981, amb guions d’Andreu Martín i Francisco Pérez Navarro va il·lustrar una de les seves sèries de més èxit, Emma es encantadora, que es va publicar a la revista Lily. Alhora, realitzaria durant més de cinc anys les portades i historietes de la revista alemanya Biggi, i posteriorment col·laboraria en revistes dels Països Baixos com Tina, una de les seves capçaleres juvenils més populars, amb la sèrie Micky, i a Penny amb la saga Liefde in de Lucht, que va dibuixar durant quinze anys.

El 2019 va rebre el premi honorífic del Colectivo de Autoras de Cómic, i el 2023 va ser guardonada amb el Gran Premi del Comic Barcelona per tota la seva trajectòria.

 

Font: Comic Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada