17 de gener 2024

Abacus i Jaume Roures arriben a un acord amb el Grup Enciclopèdia per adquirir els seus segells

Aquest dimecres 17 de gener pel matí, hem conegut la notícia de l'acord d'Abacus i Jaume Roures per tal d'adquirir els segells editorials del Grup Enciclopèdia, que tal com sabem no passa per els seus millors moments econòmics. 

En cas, que aquesta operació arribi a bon port, els segells La Galera i Bridge que publiquen còmic en català, com Kaji, de manga en català, entrarien a formar part del nou grup editorial.


Compartim tot seguit el comunicat emès per Abacus, però podeu ampliar més informació en mitjans com 324, Ara, Vilaweb o La Vanguardia.


  • Es crea un nou grup editorial per consolidar l’edició en llengua catalana
  • El nou projecte editorial representarà el 8% de quota de mercat en català i es convertirà en el segon grup editorial en llengua catalana

Abacus i el productor Jaume Roures han arribat a un acord amb el Grup Enciclopèdia per a iniciar una negociació en exclusiva per a la venda dels seus segells editorials. A partir d’aquest acord, els projectes editorials del Grup Enciclopèdia s’integraran en un nou entorn empresarial juntament amb els segells d’Abacus, on també s’hi inclouran els interessos editorials de Jaume Roures. En total, el nou grup tindrà prop del 8% de quota de mercat en català a Catalunya i es convertirà en el segon grup editorial en català del país, segons dades de GFK.

Aquest acord permetrà al Grup Enciclopèdia i a Abacus i Jaume Roures engegar un procés de due diligence, habitual en aquest tipus d’operacions, que s’iniciarà immediatament. L’operació inclourà segells històrics com La Galera, dedicat al públic infantil; Univers, segell de narrativa en català; Catedral, segell de narrativa en castellà; Elastic Books, segell de recent creació de literatura per a joves; Viena, centrat principalment en la traducció de clàssics; Kaji, segell de manga en català; Bridge, segell crossover, i Rata, segell de literatura singular. L’acord també inclou incorporar al nou grup els equips editorials i comercials d’Enciclopèdia, integrats per una trentena de persones.

El director general d’Abacus, Oriol Soler, ha volgut posar en valor aquesta aposta estratègica d’Abacus i de Jaume Roures: “Aquesta operació és una mostra més del compromís d’Abacus amb la llengua i la cultura catalanes i amb la necessitat d’enfortir les indústries culturals del país. El nostre objectiu és mantenir vius els valors que sempre ha representat Enciclopèdia Catalana”. Al seu torn, Jaume Roures ha manifestat que la seva participació en aquest projecte neix de la voluntat de “garantir la continuïtat de projectes editorials històrics i de gran importància pel país”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada