30 de novembre 2023

Èxit de la Jornada sobre el còmic català a Luxemburg

 
El dissabte 25 de novembre de 2023, a la tarda al Centre Català de Luxemburg es va celebrar una jornada divulgativa dedicada al còmic català. El Centre Català de Luxemburg es va crear l'octubre del 1987. Des de la fundació, ha afavorit el coneixement de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes al Gran Ducat de Luxemburg i a les regions veïnes. També ha ajudat a la integració de les comunitats catalanes al país d'acollida. El Centre compta amb 400 socis, encara no tot siguin actius, i està format per persones que majoritàriament treballen per les Institucions Europees o per empreses.

La jornada es va concretar amb una conferència de Jaume Capdevila "Kap" que va parlar dels antecedents del còmic català. Per la seva banda, Jordi Riera Pujal va repassar l'evolució del còmic català des del franquisme fins a l'actualitat. Seguidament, Marika Vila explicà quin paper ha tingut la dona al còmic publicat a Barcelona. Finalment, hi va haver un torn de preguntes, en què els conferenciants van donar les gràcies a tots els socis del Centre Català per les atencions rebudes. 
 
L'acte va ser un èxit gràcies a la bona assistència de públic i a les seves intervencions. La vetllada es va cloure amb un sopar al mateix recinte. La Jornada va ser possible gràcies a l'ajuda de Félix López i de Silvia Sevilla de l'Associació Cultural Tebeosfera.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada