01 de desembre 2023

Novetats de desembre d'Andana: La taula periòdica i Maria Montessori. Escola de vida

Aquest desembre, Andana Gràfica, segell editorial d'Andana Editorial, ens porta dues novetats en català:  La taula periòdica de Raquel Gu i Adela Muñoz Páez, i Maria Montessori. Escola de vida de Caroline Lepeu i Jerôme Mondoloni.


A la venda l'11 de desembre!


 
La taula periòdica, de Raguel GU i coordinat per Adela Muñoz Páez
Andana Gràfica
Rústica - 120 pàgines - 19 x 26 cm -  Color
ISBN:
15,90 €


És el moment d’aprendre d’una forma entretinguda els elements que fan possible la química de la vida.

Un còmic que té com a protagonistes els elements químics i com a escenari la taula periòdica. Aquest llibre és un homenatge als elements que formen tot el que existeix a la natura i als vint-i-vuit que ha creat l’ésser humà. Perquè tot, absolutament tot (estrelles, núvols, aliments, el teu propi cos...), està compost per aquests elements. Han passat més de cent cinquanta anys des de la creació de la taula periòdica, i calia celebrar la importància d’aquesta ferramenta fonamental que ens presenta els elements de manera organitzada i ens permet comprendre’ls i, amb una mica de sort, memoritzar-los!

L’humor gràfic i la gran quantitat d’autors que hi han participat el converteixen en un llibre sense precedents, tan divertit com interessant.

A més de posar-los cara a tots els elements, hi descobriràs, entre moltes altres curiositats, per què el calci i el fluor són importants per a la nostra dieta, quin és el paper de l’iridi en la desaparició dels dinosaures, o que el descobridor del platí va ser el sevillà Antonio de Ulloa, que va arribar a ser membre de la Royal Chemical Society britànica després de ser segrestat per pirates anglesos al segle XVIII.


Maria Montessori. Escola de vida, de Caroline Lepeu i Jerôme Mondoloni
Traducció de Llúcia Casanova
Andana Gràfica
Rústica - 176 pàgines - 19,2 x 25,2 cm - Color
ISBN: 978-84-19605-06-1
19,90 €


Una novel·la gràfica per descobrir la vida increïble de Maria Montessori, pacifista, doctora i feminista avançada a la seva època.

Tot i que la pedagogia Montessori és ben coneguda, poques persones saben de la vida de Maria, dona d'avantguarda, lliure i independent que va viure dues guerres mundials i una guerra civil.

Tot i aquest dur context, per a ella, la millor manera de participar en la pau social era tindre cura del començament de la vida: la infància.

Aquesta novel·la gràfica escrita per Caroline Lepeu, amb dibuixos de Jérome Mondoloni i traducció de Llúcia Casanova, és una biografia il·lustrada definitiva d'una dona que va passar la vida lluitant per donar veu a aquells que no tenien dret a parlar: les dones i els nens i nenes.

Fonts
: Andana Taula i Montessori, SD Taula, Montessori

Informació aportada per Jaume TugoresCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada