03 de setembre 2023

Cecília Van Helsing 3. El senyor que tenia una orella al front

Guió: Julio A. Serrano
Dibuix: Juanjo Cuerda
Traducció: Xavier Beltrán
Mamut Cómics
Col·lecció Mamut 9+
Rústica, 56 pàgines, 19x26 cm, color
ISBN: 978-84-18101-74-8
12 €

Han segrestat l'oncle Vims! La Ceci, en Moquet i la seva nova amiga Victòria abandonen Inòpia per intentar rescatar-lo. El rastre els portarà a un bosc que no és gens normal: desaparicions, personatges fatídics, una boira estranyíssima i el més estrafolari de tot: mutants! Entre tant esdeveniment boig, podran la Cecília van Helsing i en Moquet alliberar el seu oncle? La resposta es troba en aquesta nova aventura dels detectius sobrevinguts més simpàtics i maldestres de totes les Terres del Sud-Oest!

Si el tercer volum de les aventures de la més jove dels Van Helsing s’ha fet esperar, està clar que ha estat per un bon motiu. Aquest lliurament és senzillament meravellós, i suposa una enorme passa endavant a tots els nivells. El guió s’ha tornat més ric i complex sense deixar de ser mai entretingut. De fet, sempre estan passant coses, sempre hi ha un gir nou cada poques pàgines, així com idees noves a cada vinyeta. La lectura és tan divertida com sorprenent, empesa en bona mesura pel carisma dels personatges, i això és ben bé el que hauria de ser un bon còmic infantil.

El dibuix imprimeix a la narració un gran dinamisme i espectacularitat. La primera qualitat, és a dir, el bon domini del temps, és fonamental per fer funcionar la faceta humorística del còmic, part nuclear de l’obra. Mentre que la segona, la vistositat i el detallisme, aporta un gaudi visual capaç d’encisar adults i criatures, tot convidant-los a una relectura atenta. El nivell gràfic és d’àlbum del millor còmic europeu, molt per sobre del que hom esperaria de la col·lecció on es publica. Tot i això, cal reconèixer l’esforç que s’ha fet per tal que pogués lluir com toca, amb uns colors molt vius.

De tota manera, si faig totes aquestes apreciacions, he de dir que és per trobar-li una explicació al gust amb que he vist llegir-lo per part de qui és el seu públic objectiu: l’insubornable públic infantil. I mireu, si funciona, funciona, i no cal afegir-hi res més. Bé, tan sols un detall. A les guardes s'hi inclou un mapa, cosa que com és sabut és garantia de qualitat (ja m’enteneu) i d’una història que, lliurament rere lliurament, anirà creixent. Els mateixos autors ja ho han confirmat, així que tocarà estar atents.

Marc Pastor i Sanz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada