19 de juny 2023

Dolmen estrena la Línia Escènica: textos teatrals convertits en còmic

Dolmen Editorial llançarà aquest mes de juliol una nova línia de publicacions en col·laboració amb el Teatre Principal de Palma, referent teatral a les Balears. Es dirà Línia Escènica. Una nova iniciativa editorial en format de novel·la gràfica que inclourà obres originalment escrites per al teatre, adaptades ara al llenguatge i les formes pròpies del còmic.


Línia Escènica se centrarà inicialment en textos de marcat caràcter social pel que fa als seus continguts. Tot i això, cada títol tindrà el seu propi estil i característiques en funció dels seus autors. És a dir, no es vol homogeneïtzar ni els continguts ni l'estil de la col·lecció, sinó oferir una recopilació de textos amb denominació d'origen teatral i continguts contextualitzats en la quotidianitat i la realitat social contemporània. Això sí, presentats en format de vinyeta.

Els dos primers títols d'aquesta nova línia editorial són Les maleïdes i Loquis. Les dues obres van ser escrites respectivament per Sergi Baos i Neus Nadal, i van ser estrenades com a muntatges teatrals al Teatre Principal de Palma.

  • Les maleïdes és un conte tragicòmic sobre la bogeria, de vegades simple diferència, en un món on no s'accepta allò que no és “normal”. "Se li pot retreure a Crist que no es faci càrrec del seu fill després d'una nit de plaer?"
  • Loquis aborda el tema de la maternitat/paternitat. Del desig de tenir fills i el drama de perdre'ls o no poder-los tenir. I les conseqüències íntimes i socials de qualsevol d'aquests supòsits, que d'una manera o altra et canvien la vida. “Es recomana buscar el significat de "Loqui" al DIEC per apreciar en tota la seva profunditat les emocions proposades al relat”.


Totes les novel·les gràfiques de la Línia Escènica en aquest enllaç

Font: Dolmen

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada