25 de maig 2023

Novetats de maig de Disset: Neudorf, l'altre arxiduc i Tacuara Mansió

Aquest maig, Disset Edició ens presenta dues novetats: Neudorf, l'altre Arxiduc, de J.A. Mendiola i Tacuara Mansió i altres contes de Tatúm, adaptant l'obra d'Horacio Quiroga.

Ja a la venda!

Neudorf, l'altre Arxiduc de J.A. Mendiola
108 pàgines - Color

ISBN: 978-84-96199-78-1
18 €

L'arxiduc Lluís Salvador (1847-1915) va ser el novè fill del segon matrimoni de Leopold II, gran duc de la Toscana, amb Maria Antònia de Borbó-Dues Sicílies. Va signar fins a seixanta-set llibres, dels quals pagava de la seva butxaca les luxoses edicions. Arribà a les Balears l'any 1867, acompanyat pel seu preceptor, Eugenio Sforza. Era tan humil que en lloc de presentar-se com a qui era ho feia tan sols com a Lluís, comte de Neudorf. En aquest moment començà a forjar-se la llegenda d'un home que es va fer creditor d'una immensa quantitat de qualificatius. D'ell s'ha dit que era curiós, generós, brut, mesquí, promiscu, addicte als viatges, a la lectura, al dibuix, precursor del turisme, protector de la Serra, tot i que tan sols ho podia ser d'ell mateix, seductor, gelós, aviciat, mentider o creador d'un petit imperi que va abandonar i deixar esbucar ves a saber per què. Però, tot i això, a Mallorca, més de cent anys després, es continua venerant la seva figura mitjançant diferents publicacions, des de novel·les fins a obres de teatre, òperes, biografies. Potser hi faltava un còmic

Més informació a Última Hora (en castellà)

Tacuara Mansió i altres contes, de Tatúm, adaptant l'obra d'Horacio Quiroga
80 pàgines - Color

ISBN: 978-84-96199-81-1
17 €

TACUARA MANSIÓ I ALTRES CONTES és la primera novel·la gràfica en català que aborda l'obra d'Horacio Quiroga. I ho fa de la mà de Tatúm, que coneix bé els paisatges que descriu l'escriptor. Del seu desig de dibuixar aquests grans paisatges, sotmesos a la brutalitat de la naturalesa, neix un àlbum únic que respecta i segueix el ritme narratiu de Quiroga, descriptiu i sufocant, despertant emocions difícils de classificar.

 

Fonts: Todos tus libros Neudorf i Tacuara Mansió

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada