03 de maig 2023

Neon Genesis Evangelion (Edició Col·lecionista) vol. 1

Títol: Neon Genesis Evangelion (Edició Col·lecionista) vol. 1
Títol original: Shin Seiki Evangelion (新世紀エヴァンゲリオン) / Neon Genesis Evangelion Collector's Edition
Autor: Yoshiyuki Sadamoto
Traducció de: Judith Rodríguez Vallverdú (Daruma SL)
Publicat per: Norma Editorial, març de 2023
Format: Rústic amb sobrecobertes - 14,8 x 21 cm - 320 pag. en B/N + 16 en color
Preu: 14,95 €



 
 
 
 
Fou al 28 Manga Barcelona de 2022 que Norma Editorial va anunciar una notícia que molts esperàvem, la publicació en català de l'Edició Col·leccionista de Neon Genesis Evangelion.

Justament el març de 2022, va anunciar la seva edició en castellà començant-la el maig. Quan Norma va anunciar el juny la seva línia de manga en català, molts vam donar per fet que tard o d'hora també ens arribaria en català, cosa que es va confirmar, justament, durant el passat Saló del Manga. El manga d'un dels animes més importants de la història i que tenim la sort d'haver-lo gaudit en català, també s'havia de publicar en aquesta llengua. 

No sóc el més expert en l'univers d'Evangelion i, per tant, el que faré seran quatre pinzellades, per situar-nos.
 
El manga de Neon Genesis Evangelion  no és l'obra original a partir de la qual se'n va fer la versió animada, sinó tot al contrari, n'és una adaptació, tot i que es va començar a publicar quasi un any abans de l'estrena de la sèrie animada. El manga que està escrit i il·lustrat per Yoshiyuki Sadamato i publicat per Kadokawa Shoten. Va començar la seva publicació a la revista Monthly Shônen Ace del desembre del 1995 (l'anime es va estrenar l'octubre de 1995, finalitzant el març de 1996) fins al 2008. L'any 2009 va canviar de revista publicant-se a la Young Ace, posant punt final el juny de 2013. Quasi uns dinou anys de publicació, amb diverses pauses, per això tant de temps, constant de 95 capítols, recopilats originalment en 14 volums, els quals nosaltres gaudirem del manga en aquesta Edició Col·leccionista de set volums, o sigui volums dobles, i a més amb pàgines en color.

Yoshiyuki Sadamato és a més el dissenyador de personatges de l'anime, per tant, no hi ha cap diferència en aquest aspecte entre les dues versions de l'obra. Però sí que hi ha una diferència, el manga és la pròpia interpretació de Sadamoto i, per tant, difereix amb alguns aspectes amb l'anime original. El mateix passa amb la nova interpretació que ha fet Hideaki Anno, el creador d'Evangelion amb la seva nova versió Rebuild of Evanelion que consta de quatre films (2007, 2009, 2012 i 2021), i que també s'han doblat al català.

L'any 2000, un meteorit de grans dimensions va caure a l'Antàrtida causant una catàstrofe sense precedents, és el què es coneix com a Segon Impacte, en conseqüència va pujar el nivell del mar, afectant el clima i la geografia mundial, provocant crisis econòmiques, conflictes bèl·lics i reduint-se la població humana a la meitat.  Quinze anys, quan la humanitat ja ha avançat molt en la seva recuperació, s'ha d'enfrontar a una nova amenaça: els àngels, uns éssers monstruosos d'origen desconegut i amb un poder immens. 

Per fer-hi front, la NERV, una organització de l'ONU, ha desenvolupat un robot també gegant anomenat Evangelion. D'aquesta manera entra escena, l'adolescent Shinji Ikari que viatja a Tòquio-3 a petició d'en Gendo, el seu pare que és el cap de la NERV. Mentre es troba amb la  Misato Katsuragi, una dona que treballa per a la NERV, la ciutat és atacada per un àngel, i com poden aconsegueixen arribar a la NERV. Estant la Rei Ayanami, la pilot de l'Evangelion, molt mal ferida, en Gendo  demana al seu fill que ocupi el seu lloc, però la relació entre ells dos és nul·la, i en Shinji a contracor, i també perquè no té res perdre si acaba morint, decideix lluitar contra l'àngel, que aconsegueix derrotar quan la unitat 01 de l'Evangelion entra en un mode furiós. L'endemà, la Misato sabent que en Gendo no té previst viure amb Shinji, decideix acollir-lo a casa seva i, per tant, evitar que el noi se senti aïllat. Començarà així, aquesta nova vida d'en Shinji sota la tutela de la Misato, esdevenint sense voler-ho pilot d'un robot, l'únic recurs per derrotar els àngels. I enmig d'aquest conflicte mundial, i alhora també familiar, entre pare i fill, s'hi afegirà la seva nova vida estudiantil, en nou institut,  i per tant nous companys de classe, entre ells en Tôji i en Kensuke, que també coneixerem en aquest primer volum.

L'edició segueix la línia del que ja ha publicat Norma. Rústica i encolat amb sobrecoberta, de la mateixa mida que els volums de Tokyo Revengers, i com he dit més amunt amb pàgines en color. Sent dos volums en un, es diferencia on acaba un i on comença l'altra, tant a l'índex com quan succeeix dins del volum. Per part de la traducció, no he notat res a destacar negativament.


Si no hi ha res que ho impedeixi, la seva periodicitat serà bimestral, doncs esperem el segon volum per aquest pròxim juny. 
 
Benvinguts sigueu en aquesta magnífica edició del manga de Neon Genesis Evangelion, amb ganes d'anar descobrint-lo i aprofundint en tot els aspectes que aporta aquesta reconeguda obra del manganime.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada