12 de maig 2023

Goodbye Eri

Títol: Goodbye Eri
Títol original: Sayonara Eri (さよなら絵梨, Adéu, Eri)
Autor: Tatsuki Fujimoto
Traducció de: Marta Moya (Daruma SL)
Publicat per: Norma Editorial, abril de 2023
Format: Rústic amb sobrecobertes - 11,5 x 11,75 cm - 208 pàgines - B/N 
Preu: 9 €





Al 28 Manga Barcelona de 2022, Norma Editorial va anunciar la publicació en català de Sayonara Eri, el volum únic més recent de Tatsuki Fujimoto, l'autor de Chainsaw Man
 
Sayonara Eri traduït com a Goodbye Eri és obra que tal com es va anunciar, s'ha posat a la venda en doble edició: una en format rústica i una altra una mica més gran en format cartoné. Una estratègia per ampliar públic, volen aproximar-se a lectors no avesats al manga amb l'edició en cartoné. Des de mitjan abril podem gaudir d'aquesta obra en català. Recordar que el febrer, van publicar el també volum únic Look Back, també en doble edició.

Aquest manga es va publicar en format digital a la revista Shonen Jump+ de Shueisha l'abril de 2022, i el volum va sortir el juliol d'aquest mateix any.

Quan tot just comença secundària, en Yûta pel seu aniversari li regalen un telefon intel·ligent amb el qual comença a filmar sa mare, a petició seva, que malalta li queda poc temps de vida. Un cop ella mor, edita tots els vídeos i en fa un curtmetratge, presentant diferents moments d'ella i el presenta a l'institut, però a causa del final que ha fet, els seus companys se'n burlen, i davant de la nul·la acceptació que ha tingut, en Yûta decideix suïcidar-se, però llavors quan coneix l’Eri, una jove misteriosa, que el fa desistir de suïcidar-se i que l'animarà a fer una nova filmació, ara amb ella com nova protagonista, i sent una segona part del seu primer film. Però de mica en mica veure'm que l'Eri també té els seus secrets, i que no tot és el que sembla a primera vista. 

Amb Goodbye Eri, Tatsuki Fujimoto crea una obra d'un estil similar al seu altre volum únic Look Back, barrejant la realitat del dia a dia del jove Yûta, amb moments que entenem de ficció, i que ens fa plantejar que és realitat i que és ficció, que és cert i que és mentida, del que es mostra al llarg de l'obra. Per tant, serà una pantalla, i en especial la d'un mòbil intel·ligent, com veurem progressar l'obra, talment com si miréssim els corresponents films a través d'una pantalla, així són majoritàriament les vinyetes, exceptuant aquelles on no té lloc cap filmació, barrejant doncs el còmic amb la cinematografia. És doncs una història que amb un sol volum, esdevé una magnífica obra, pel que es mostra i com s'expressa.

Així amb Goodbye Eri s'amplia el catàleg en català de Tatsuki Fujimoto de Norma Editorial, que ja compta amb els vuit primers volums de Chainswaw Man i el volum únic Look Back. D'aquest autor, Norma ha publicat altre material en castellà que esperem veure'l també en català, com és la seva sèrie Fire Punch de vuit volums, i els dos volums que recopilen les seves històries curtes.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada