05 d’abril 2023

S'obre la convocatòria del 39è Concurs de Còmics de Cornellà de Llobregat

T’agrada dibuixar còmics? Doncs, demostra el teu talent a la nova edició del Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà. És obert a joves d’entre 12 i 14 anys, en categoria júnior; de 15 i 17, en categoria juvenil, i fins a 30 anys, a la categoria sènior. Heu de presentar obres inèdites, en castellà o català, fins al proper 30 de juny.Es poden presentar de forma presencial o per correu postal, però totes elles s’han d’enviar en format digital per correu electrònic a comicsacornella@gmail.com.


En el cas de les dues primeres categories, hi ha un únic premi a la millor obra. Pel que fa a la categoria sènior, s’opta a: el Premi Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”, Obra finalista, Millor historieta d’humor, Millor obra en català, Millor guió, Millor obra local i tres mencions especials.

Aquest concurs, organitzat per l’Ajuntament de Cornellà, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Consorci de Normalització Lingüística de Cornellà, Ediciones La Cúpula, El Jueves, Norma Editorial, Panini Comics, Planeta Còmic, Penguin Random House, Escola Joso i Dibbuks.

Més informació a Cornellà Còmic

Bases del 39è Concurs de Còmic

Votació del Premi Ivà al millor historietista professional
 
Tant si participeu al concurs com si només sou aficionats als còmics, també podeu votar per una de les cinc candidatures que opten al Premi Ivà al millor historietista professional. El Premi Ivà s’organitza des de l’Ajuntament de Cornellà com a reconeixement a la figura del Ramón Tosas, historietista conegut com a “Ivà”, que va morir el juliol de 1993. Aquest reconeixement va dirigit a professionals del món del còmic amb una trajectòria destacable.

Han rebut aquest premi autors i autores com el Carlos Azagra, el Miguelanxo Prado, el Paco Roca, la Mariel Soria, la Marika Vila o Jaime Martín, entre d’altres. L’edició passada, la persona premiada va ser Bea Tormo, coneguda amb el pseudònim de”Triz”. Si voleu veure la llista completa de persones premiades, ho podeu fer aquí.

 Votació del Premi Ivà


Font: Ajuntament de Cornellà

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada