08 de març 2023

Es convoca la 44a edició dels Premis Literaris de Calldetenes amb el 29è Premi Co, Co, Còmics

L'Ajuntament de Calldetenes obre la nova convocatòria dels Premis Literaris de Calldetenes, arribant a la 44a edició del concurs, amb el propòsit de continuar afavorint la creació literària i la llengua i la cultura catalana.

Els premis engloben tots els gèneres literaris: narrativa, poesia i teatre, així com la categoria dedicada al còmic. D’altra banda, també es convoquen els premis per a estudiants d’arreu dels Països Catalans i per a estudiants de Calldetenes.

En aquesta 44a edició, el termini de presentació de les obres finalitza el dimecres 15 de juny i, per tercer any, caldrà presentar els treballs en format electrònic. El canvi s'ha valorat molt positivament i va fer augmentar la participació, a part de fer la transició del paper cap als mitjans electrònics, modernitzant i actualitzant el concurs, a més de millorar l’eficiència, la sostenibilitat i la reducció del consum de paper, per contribuir en la minimització l’impacte ambiental.

L’adjudicació dels premis es farà durant la Festa Major de Calldetenes, en un acte que se celebrarà el dissabte 16 de setembre de 2023 a l’Auditori Teatre de Calldetenes.

 La convocatòria compta amb els guardons següents:

  *   44è Premi de novel·la Armand Quintana: dotat amb 3.000 € i la publicació de l’obra.

  *   44 Premi de poesia Jacint Verdaguer: dotat amb 3.000 € i la publicació de l’obra.

  *   16è Premi de teatre Lluís Solà i Sala: dota amb 2.000 € i la publicació de l’obra

  *   29è Premi Co, Co, Còmics: dotat amb 1.000 € per a adults i per al premi especial del jurat, i 500 € en categoria infantil.

  *   38è Premis literaris per a estudiants dels Països Catalans: dotats amb 1.120 € repartits en sis categories per franges d’edat.

  *   38è Premis literaris per a estudiants de Calldetenes: dotats amb 965 € repartits en sis categories per franges d’edat. Per primer any, s’inclou la categoria de batxillerat ja que des d’aquest curs també s’imparteix a l’Institut Les Margues.

En la celebració dels premis hi col·laboren Òmnium Cultural, la Diputació de Barcelona el Consell Comarcal d’Osona i l’Espardenya Teatre.


Podeu consultar les bases completes al document adjunt.

 

Font: Ajuntament de Calldetenes nota de prems i web


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada