11 de desembre 2022

El Manga Barcelona torna a trencar rècords amb 163.000 visitants: La passió otaku arrasa al nou recinte

La 28ª edició del Manga Barcelona ha tancat les seves portes amb un nou rècord de més de 163.000 visitants, superant les xifres del 2019, la última edició abans de la pandèmia. La nova ubicació i dates han estat molt ben rebudes per un públic que havia esgotat les entrades dels quatre dies i abonaments abans d’obrir portes. A aquestes entrades s’hi han de sumar les que s’han venut cada dia a mesura que l’aforament ho permetia.



El Manga Barcelona s’ha convertit de nou en la gran celebració del manga, l’anime, el cosplay, la gastronomia i altres expressions de la cultura japonesa, amb bona part de les activitats amb aforaments complets i, sobretot, rebudes amb tot l’entusiasme que caracteritza el públic habitual d’aquest saló. L’edició del 2022 suposa el retorn dels convidats japonesos, com Nakaba Suzuki, autor de The Seven Deadly Sins, que ha omplert sales amb les seves sessions de preguntes i classes magistrals de dibuix. Malauradament, Shun Umezawa, el convidat guanyador del Premi a l’Excel·lència del Japan Media Arts Festival, no va poder assistir presencialment per motius de salut, però a través de videoconferència ha pogut oferir igualment les seves dues sessions als fans de El Incidente Darwin.

Els palaus dedicats a les editorials i el merchandising han estat els més concorreguts, però la zona gastronòmica, la d’esports i els escenaris amb música i podcasts no han parat en els quatre dies de rebre gent amb ganes de moure’s; algunes de les sessions al Dance Stage han rivalitzat fins i tot amb el Gran Escenari, dedicat als concerts més potents i espectaculars, ubicat al final del palau 7. Destacant una de les grans convidades al Manga Barcelona d’enguany, Yoko Takahashi, que ha fet que el recinte quedés petit per una estona, i ha meravellat amb la seva prodigiosa veu a un públic entregat a les populars cançons de l’anime Neon Genesis Evangelion. Les Faky també han tingut un gran impacte amb les seves coreografies i les seves cançons d’un pop japonès ben actual, i Mahousyoujo Ni Naritai han fet que els caps del públic no paressin de moure’s com en qualsevol concert de Metal. Però apart de les grans estrelles de la música, alguns dels moments de més públic al Gran Escenari estan relacionats amb els concursos de cosplay, que sempre generen una gran expectació. Grans propostes i una sèrie de guanyadors que properament viatjaran a Europa o fins a Japó com a representants espanyols en diferents certàmens internacionals.

El nou recinte ha permès aglutinar moltes de les activitats i tallers en un mateix espai sempre concorregut, amb tallers que estaven gairebé sempre plens de gent amb ganes d’aprendre un munt de coses sobre la cultura japonesa, des de l’idioma, els samurais o fins i tot sobre l’humor japonès. Els tallers de manga i anime de l’Escola Joso són també un clàssic que ha tornat amb tota la força de sempre. I 2022 és també l’any del retorn de la zona Manga Kids, una aposta del Manga Barcelona que cada cop és més coneguda, que segueix creixent i fent que el públic més familiar trobi tot un seguit de propostes divertides i didàctiques.

L’Auditori del Manga Barcelona, com és habitual, s’ha omplert d’estrenes i projeccions d’algunes de les pel·lícules d’anime del moment, i també va ser l’escenari de l’entrega dels Manga Barcelona Awards, els guardons que reconeixen els millors mangues i animes de l’últim any. Un cop tancada la sala i fet el recompte de vots, el Premi Auditori a millor pel·lícula d’anime ha estat per a Canta con una chispa de armonía (Sing a bit of harmony), en un any en el que la mitjana de puntuació de la majoria de pel·lícules ha estat de les més altes des que es va començar a donar aquest premi.

Després d’aquesta gran acollida es consolida aquest nou espai a Fira de Barcelona Gran Via, així com el canvi de dates; ens veiem, doncs, al desembre de 2023 al 29 Manga Barcelona. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada