17 de novembre 2022

1r aniversari de l'Editorial Finestres

Compartim la nota de premsa d'Editorial Finestres amb motiu  del seu primer aniversari:


Avui fa 1 any que l’Editorial Finestres va sortir en escena amb l’objectiu de normalitzar la presència del còmic en català. Un any després, hem publicat 12 títols d’autors i autores de renom internacional i hem impulsat el Premi Finestres de Còmic en Català per donar suport a la creació de còmic en llengua catalana.

L’aposta pel còmic d’autor ens ha portat a publicar grans puntes de llança. Un fort aplaudiment per a: Steven Appleby, Derf Backderf, Pénélope Bagieu, Landis Blair, José-Luis Bocquet, David L. Carlson, Étienne Davodeau, Nick Drnaso, Catherine Meurisse, Rutu Modan, Catel Muller i Liv Strömquist. 

Aquesta és l’aposta amb la qual hem omplert llibreries, biblioteques, salons i prestatgeries durant aquest primer any. Però avui ens fa més il·lusió agrair que fer balanç. I certament, no seríem on som sense la tasca imprescindible de:

Traductors i traductores: Pau Gros, Marta Marfany, Carlos Mayor, Montse Meneses, Núria Molines, Carolina Moreno i Eulàlia Sariola.
Rotulistes: Fernando Fuentes, Isa Márquez i Gabriel Regueiro.
Correctors i correctores: Joan Abril i Joana Castells.

Un agraïment sincer a les impremtes, a les editorials, als agents literaris, als salons, als festivals, als dissenyadors i als i les periodistes que ens heu fet confiança. 

Però el que realment ens ha fet créixer han estat, per descomptat, totes les baules de la cadena del llibre: autors i autores, la nostra distribuïdora i les llibreteres i llibreters, que tenen una importància decisiva a l’hora de cuidar aquest ecosistema literari. Però sobretot, gràcies a tu! Sí, sí, a tu, lector o lectora que ens has acompanyat, descobert, recomanat, escoltat… És un plaer que els nostres còmics arribin a la teva tauleta de nit o a la teva llibreria. 

Gràcies, gràcies i gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada