03 d’octubre 2022

Arriba la Girocòmic 2022

La sisena edició de la Girocòmic tindrà lloc els dies 8 i 9 d’octubre al Palau Firal de Girona (Passeig de la Devesa), consolidant-se una edició més com un referent entre els seus seguidors.

Com en les anteriors edicions no hi faltaran desenes d’activitats programades: exposicions, signatures, conferències, tallers i exhibicions.

El cartell


Carles Dalmau (Tossa de Mar, 1997) és il·lustrador des que va acabar la carrera d'Audiovisuals i Multimèdia aconseguint més de 600.000 seguidors a les xarxes socials (i augmentant!). Amb nombrosos treballs a l'esquena relacionats amb còmics, webcòmics, videojocs i dibuixos animats ens presenta el cartell de la Girocòmic 2022 ple de referències i picades d'ullet dels nostres personatges preferits.

Per a seguir a l'artista trobaràs tota la seva informació al seu perfil d'Instagram o Twitter.

 
  

Horaris dels actes



 

Dels diferents actes, volem destacar dues conferències.que tindran lloc el dissabte.

  • L'aventura d'editar còmic i manga en català

El còmic i el manga en català sempre han representat una petita part de les obres publicades des que l'any 1992 l'editorial barcelonina Planeta DeAgostini va publicar la primera entrega de Bola de Drac, però això ha canviat en els últims anys. Firmes com Joventut, Salvat, Planeta, Edicions de Ponent o la basca Astiberri representen una part cada cop més gran d'empreses que decideixen optar pel català a les que, des de mitjans del juny passat, es va sumar Norma Editorial estrenant-se amb l'obra de Ken Wakui: Tokyo Revengers.

Quan? Dissabte 8 d'octubre a les 10.30h
On? Escenari Principal
Ponents Carles M. Miralles (director de Kaji Manga), Oriol Estrada (assessor de contingut del Saló del Manga de Barcelona), Montserrat Terrones (Editorial Finestres) i Jordi Coll (Amaníaco Ediciones) Modera: Jacint Casademont 

  • Presentació: Llamps i tintes!

Presentació del còmic titulat El Bròfec, d'Adrià Pujol i Laia Baldevey, primer volum de la col·lecció "Llamps i tintes!" de la Diputació de Girona, i del concurs de còmic i novel·la gràfica que porta el mateix nom. 
 
En l'acte es donarà a conèixer el concurs de còmic i novel·la gràfica "Llamps i tintes", que la Diputació convoca anualment amb el propòsit d'incentivar la creació de còmic i novel·la gràfica i potenciar l'edició d'aquest gènere en llengua catalana. El concurs, enfocat a guionistes, il·lustradors i dibuixants, dona l'oportunitat de publicar l'obra guanyadora a la nova col·lecció editorial de la Diputació de Girona que porta el mateix nom: "Llamps i tintes!" Es tracta, doncs, d'una oportunitat innovadora d'acostar la cultura a un públic molt ampli i transversal, format en gran manera per joves i sectors de la població que tenen més dificultats per accedir a la cultura.

El jurat encarregat de valorar els projectes el formen els membres del Consell Assessor de la col·lecció Josep Pla de la Diputació i, a l'hora d'escollir la proposta guanyadora, es valorarà positivament que l'argument, imaginari o basat en fets reals, estigui relacionat amb personatges, escenaris o episodis de la història i la cultura de les comarques gironines, i també l'adaptació al còmic d'obres d'escriptors i escriptores gironines.

Més informació a les xarxes socials de la Diputació de Girona: Instagram, Twitter, Web i Bases

Quan?
Dissabte 8 d'octubre a les 17.00 h
On? Escenari Principal



Tota la informació de l'esdeveniment la podeu trobar al següent enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada