24 de maig 2022

Arriba la 38a edició del Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà" i el 29è Premi Ivà

El Concurs de Còmics, el Premi Ivà i la Mostra del Còmic a Cornellà



El Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà" és una aposta cultural adreçada als i les joves d’entre 12 i 30 anys, que neix el 1985 amb l’objectiu de fomentar la creació artística. Cada any es convoca el concurs, que culmina amb la Mostra del Còmic, on es lliuren els premis als guanyadors. Amb el pas dels anys, el projecte s’ha consolidat i ja és una cita imprescindible de l’agenda cultural del municipi.

El mes de març es presenten les bases del concurs de cada edició, i fins al juny es poden presentar les obres. El mes de juliol es reuneix el jurat i al novembre, en el marc de la Mostra del Còmic es lliuren els premis.

Més informació a Instagram: @cornellacomic


Història del Concurs de Còmics

Durant l’any 1985 es va iniciar el primer concurs de còmics “Ciutat de Cornellà”, i va néixer com a iniciativa per promoure la creació artística del jovent i que, amb la seva mirada irònica, transgressora, fos un mitjà d’expressió juvenil. És una aposta cultural, adreçada als i les joves d’entre 12 i 30 anys.

Pel nostre concurs han passat autors com Albert Monteys, actual director de la revista El Jueves; Pedro Vera, també col·laborador de El Jueves, Berto Romero, el famós “nebot” de Buenafuente. I durant els últims anys, grans valors com Igor Fernández i Joan Cornellà, que comencen les seves col·laboracions també a aquesta revista; Martín Romero que ha publicat a Cavall Fort, Tretze Vents o Rolling Stones.


Premi Ivà

El Premi Ivà al millor historietista professional es va establir l’any 1994; després de la mort sobtada del Ramon Tosas ‘Ivà’, al juliol de 1993. Després de la seva desaparició es van iniciar converses amb dos amics seus i dibuixants de Ediciones El Jueves, José Ginés ‘Gin’ i Miguel Ángel García ‘Maikel’ per buscar una forma de retre-li homenatge, i finalment es va acordar crear i establir aquest premi amb el suport de la dona de l’Ivà, la Glòria Sánchez.

El Premi Ivà està representat per un dels personatges més famosos del dibuixant, el Makinavaja, que va apropar al públic la vida urbana de forma grollera pero bromista.

Aquest premi, organitzat per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, amb la col·laboració d'Edicions “El Jueves” (i amb la col·laboració d’Edicions “La Cúpula” durant les primeres edicions), s’atorga mitjançant votació popular, a partir d’una proposta d’autors reconeguts feta pels membres del jurat del concurs de còmics.

Llista de guardonats


Obres premiades

Cada any les obres premiades al Concurs s'exposen al Castell de Cornellà en el marc de la Mostra del Còmic. També s'editen en una publicació gratuïta.

Recull de publicacions Còmics a Cornellà 


Mostra del Còmic

Un mes sencer que Cornellà dedica al món del còmic, amb una programació diversa i adaptada a tots els públics, amb exposicions, xerrades, tallers, presentacions de novetats editorials... i per suposat la cerimònia del lliurament de premis del Concurs de Còmics. Se celebra sempre al voltant del mes de novembre.

Consulta l'agenda


Cessió d’exposicions

Còmics Cornellà ha produït algunes exposicions durant els darrers anys que estan a disposició d’altres entitats, festivals, mostres i espais expositius en règim de cessió i de forma gratuïta.

Contacteu amb el departament de Joventut si voleu disposar d'alguna d'elles.

  • Marika Vila, veu de dona trencant estereotips
  • Ardalén de Miguelanxo Prado
  • Ot el Bruixot, de Picanyol
  • Macbeth, de Polls i Sempere
  • 50 anys de Mafalda
  • Cornellà de Llobregat, Anys de democràcia

Documentació i més informació de les exposicions

 

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada