25 de febrer 2022

El Saló del Còmic de València aposta per la internacionalització

L’esdeveniment, organitzat per l’Associació d’Editorials del País Valencià, se celebrarà del 4 al 6 de març i incorporarà un mercat de drets


Entre el 4 i el 6 de març, Fira València acollirà el Saló del Còmic de la ciutat, un esdeveniment organitzat per l’Associació d’Editorials del País Valencià que el 2020 va acollir més de 25.000 visitants. Aquest any, l’espai del saló es duplicarà a 400 metres quadrats per tal que tots els actors d’aquest àmbit cultural –editorials, llibreries especialitzades, autors– troben el seu lloc.

La gran novetat de l’edició d’enguany és que l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) organitza el «Saló de drets», un mercat internacional al qual editorials de distints països europeus podran assistir per establir contactes i relacions comercials amb les editorials valencianes del món del còmic.

Una proposta d’internacionalització i de professionalització que, segons la presidenta de l’AEPV, Àfrica Ramírez, fa del Saló del Còmic «una fita clau per al sector com a punt de trobada i per a la creació de sinergies entre els editors valencians i els d’altres mercats».

Una altra de les novetats d’aquesta edició serà la presència de Cristina Durán, Premi Nacional del Còmic 2019, autora del cartell.

El Saló del Còmic també comptarà amb la col·laboració de les regidories d’Acció Cultural i de Joventut de l’Ajuntament de València, de l’Associació Professional de la Il·lustració Valenciana o de la Càtedra del Còmic de la Universitat de València. El director de l’esdeveniment és Armando Nsue i Daniel Tomás el director de continguts. Ambdós proposen mirar amb perspectiva l’essència del còmic, la seua història, el present i el futur en aquesta edició.

Font: Nosaltres La Veu (sota llicència Creative Commons)

Teniu tota la informació al web del Saló del Còmic de València. Hem de lamentar, això sí, que malgrat el notable patrocini institucional, només estiga disponible en castellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada