19 de maig 2021

"Llamps i tintes!", nou concurs de novel·la gràfica de la Diputació de Girona

En el Ple del 18 de maig de la Diputació de Girona es va donar llum verda per unanimitat a les bases d'un nou concurs anual de novel·la gràfica en llengua catalana, amb el nom de Llamps i Tintes!

 


El Ple va donar llum verda per unanimitat a les bases reguladores d'un nou concurs anual de novel·la gràfica en llengua catalana. Llamps i Tintes! pretén incentivar la creació en aquest àmbit i oferir als autors i autores d'aquest art (guionistes i dibuixants) l'oportunitat de publicar les seves obres. 

Si bé la major part de les obres de novel·la gràfica i còmic produïdes a tot l'Estat espanyol s'editen a Catalunya, la producció editorial d'aquesta tipus d'obres en català és molt minoritària i les poques que s'editen estan orientades majoritàriament al públic infantil i a l'àmbit educatiu. Es tracta, doncs, d'un projecte innovador, que pot acostar la cultura gironina a un públic molt ampli i transversal, sobretot al més jove i als col·lectius que tenen més dificultats per accedir a la cultura.

Més enllà de la qualitat artística del dibuix o la qualitat del guió, es valorarà en els projectes la relació amb personatges, escenaris o episodis de la història, real o imaginària, de les comarques gironines, o que s'adaptin al còmic obres d'escriptors o escriptores gironins. La valoració dels treballs anirà a càrrec del Consell Assessor de la col·lecció «Josep Pla» de la Diputació de Girona i el projecte guanyador passarà a formar part de la col·lecció «Llamps i Tintes!», una nova línia editorial que la Diputació ha impulsat amb l'objectiu de contribuir a normalitzar l'edició de novel·la gràfica en llengua catalana.

 

Font: Diputació de Girona Twitter i web

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada