13 de maig 2021

El 39 Comic Barcelona se celebra en línia del 28 a 30 de maig, i s'auncien els nominats als Premis 39 Comic Barcelona

L'edició presencial del Comic Barcelona es posposa definitivament a 2022. No ha estat una decisió fàcil, per descomptat, i ens agradaria retrobar-nos amb tots els visitants i agents del sector del còmic per parlar de còmics i veure'ns sense distància social, però com que la situació actual no permet que fem l'esdeveniment que ens agradaria, emplacem tothom a l’any vinent, per a tornar amb força.

Però el món de la vinyeta no l’atura ni una pandèmia mundial, the show must go on, així que el Comic Barcelona de 2021 es trasllada durant els dies 28, 29 i 30 de maig al món digital, per a arribar a tothom a través de les seves pantalles, siguin tauletes, mòbils o televisors 4K. I no podia faltar un cartell, és clar. El d'aquesta particular edició, és obra de la Raquel Riba Rossy, autora de la popular Lola Vendetta.


Per a aquesta edició del 39 Comic Barcelona On Demand, diverses hores de programació en directe al llarg de tot el cap de setmana es complementaran amb una sèrie de continguts sota demanda als quals es podrà accedir des del moment de la inauguració de l'esdeveniment virtual a la pàgina web www.comicondemand.es. El canal de YouTube de Comic Barcelona es transforma en una de les nostres habituals sales d'actes, amb una sèrie de propostes per a continuar divulgant la cultura comiquera. No faltaran autores i autors convidats que vindran a presentar els seus nous treballs o a debatre sobre les superheroïnes o el còmic underground. Les editorials també tindran el seu moment per a presentar algunes de les seves novetats més recents i potser fer alguns anuncis interessants per al futur.


Però hi haurà més sorpreses. Volem que el públic s'ho prengui com una festa, i per això s'han organitzat algunes activitats que van més enllà de les taules rodones. Amb la col·laboració de l’Escola Joso s'organitzarà un Royal Rumble, un combat entre diversos dibuixants que serà tan tens i intens com qualsevol pugna pel títol mundial de lluita lliure. El dissabte a la nit, en una sessió "golfa” molt especial amb la col·laboració de Devir Iberia, col·locarem quatre incauts autors i autores enmig d'una partida de rol que promet ser èpica: sabran defensar-se sense els seus llapis o el Photoshop?

El divendres a la tarda, el Comic Barcelona On Demand comença amb un plat fort: el lliurament de premis del 39 Comic Barcelona. El lliurament virtual premiarà, de manera excepcional, els còmics que s'han publicat els dos darrers anys, 2019 i 2020. Els nominats d'enguany són:


Millor obra d'autor/a espanyol/a publicada a Espanya
Carne de cañón, d'Aroha Travé. Ediciones La Cúpula
Primavera para Madrid, de Magius. Autsaider Cómics
Siempre tendremos 20 años, de Jaime Martín. Norma Editorial
Regreso al Edén, de Paco Roca. Astiberri
La cólera, de Santiago García i Javier Olivares. Astiberri

Autor/a revelació
Rosa Codina
Nadia Hafid
Irene Márquez
Sara Soler
Aroha Travé

Millor còmic infantil i juvenil
Viaje a Xambala, de VV.AA. Grafito Editorial
Llegendes del pati 2: Campions del món, d'El Hematocrítico i Albert Monteys. Barcanova (Anaya)
La Lola & en Blu: La capsa, de Lorenzo Montatore.  Mamut (Bang Ediciones)
Uxío, de Martín Romero. Astiberri
En Cosmorratolí i la Bombeta vol. 5. Retorn a una Terra desconeguda, de Fermín Solís. Mamut (Bang Ediciones)

Millor Fanzine
US, de Sara Soler
Cómo hacer un cómic sin tener ni puta idea, de Javier Marquina i Rosa Codina
Proezas fanzine, de VV.AA.
Grano de pus, d'Aroha Travé i Rosa Codina
La máquina de albóndigas, de VV. AA.

El Gran Premi del Saló no compta amb nominacions, s'anunciarà el dia del lliurament de premis.

El programa definitiu d'aquesta edició en línia del 39 Comic Barcelona s'anirà anunciant durant els pròxims dies. Per a poder accedir a aquests continguts només heu d'entrar en la pàgina web de l'esdeveniment (www.comicondemand.es), on trobareu diferents apartats amb tots els continguts sota demanda. La programació en directe començarà el divendres 28 de maig a les 17h i durarà fins les 20h, i el dissabte i diumenge serà de les 11h fins les 20h, amb la sessió especial de rol de dissabte, que començarà a les 22h i durarà fins a acabar la partida (prepareu pizza, beguda i el pijama).

No pot passar un any més sense que el Comic Barcelona serveixi de punt de trobada per a editorials nacionals i internacionals i per a tots els autors i autores que volen presentar-los els seus treballs. El Comic Pro obre una plataforma digital en la qual es podrà pujar el portafoli al qual els editors tindran accés i podran citar als dibuixants per a entrevistes (virtuals). Les jornades Comic Pro, que compten amb la col·laboració del Col·lectiu d'Autores, seran la cita dels professionals del sector i se celebrarà la setmana del 31 de maig, amb una sèrie de xerrades i taules rodones en línia que tractaran temes d'interès per als professionals del mitjà. A més, les jornades pedagògiques que reunien professionals de l'educació amb el món del còmic també tindran convocatòria en línia el dia 26 de maig a partir de les 15.30h.

Les propostes del Comic Barcelona no acaben aquí, ja que no podien faltar algunes exposicions que, per descomptat, seran virtuals i es podran començar a visitar a partir del mes de juliol al web www.comicbarcelona.com. La primera estarà dedicada a “La trilogia del jo” d'Antonio Altarriba i Keko, sent el primer un dels guionistes amb més prestigi de la nostra historieta i que va rebre el Gran Premi del Comic Barcelona 2019. La segona exposició es titularà “La Barcelona de les multituds” i consistirà en una revisió dels últims cent anys d'il·lustracions d'aglomeracions humanes de la ciutat comtal. Finalment, també es podran veure les obres finalistes del Concurs Escolar organitzat en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Us esperem el divendres 28 de maig a partir de les 17h a la web www.comicondemand.es, per a continuar gaudint del còmic tots junts. 

Finalment, volem agrair el suport rebut per part d'institucions com la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i Ministeri de Cultura, així com de tots els col·laboradors, professionals i de tots els que ens seguiu i ens doneu suport en aquests incerts dies.


Font: Nota de premsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada