11 de maig 2021

Avui m'he comprat una destral

Títol: Avui m'he comprat una destral
Autor: Roger Ruppmann Tobella
Publicat per: Editorial Males Herbes, març de 2021
Format: Cartoné - 151 pàgines - 17,5 x 24,5 cm - B/N
Preu: 20 €




El passat març, Editorial Males Herbes va treure una novetat de còmic, Avui m’he comprat una destral del dissenyador barceloní Roger Ruppmann Tobella que manera de manera biogràfica ens explicarà una mica més d'un any de la seva vida, període el qual la vida d'ell i la seva família faria un gir important.
 
Tot comença quan en Roger fa una visita a una casa en ple Montseny. I amb el pas dels dies, tot anat-hi pensant va donar lloc a què ell, la seva dona i la seva filla de dos anys fessin un pas important, es van trasplantar, van deixar la seva vida urbanita de Barcelona i van iniciar la que seria la seva nova vida rural en aquell lloc encantador de Catalunya. Certament el Montseny va llançar un encanteri sobre en Roger.

Començant en un hivern, estació rere estació fins al següent hivern, veurem el procés d'adaptació de la família Ruppmann a la seva nova llar. Nova llar no és només nova casa, és també nou poble, nou entorn, nous veïns, noves amistats i altres coses noves que se'ns aniran explicant. Fent-ho compatible amb la seva vida professional com també amb les altres relacions familiars i socials que deixen a Barcelona. 

L'humor serà un dels recursos per explicar-nos aquesta nova quotidianitat, amb detalls que poden fer-nos reflexionar. 

Aquesta història ens parla de neoruralisme, i segons la persona o família, pot ser molt diferent, segons com sigui la integració al nou lloc. No és pas una cosa nova, però amb la pandèmia s'ha viscut una nova onada, petita o gran, això ja no ho sé, que ha decidit fer el pas de la vida urbana a la rural, principalment pobles petits. Evidentment hi ha casos per tot, i sense dubte els serveis que poden oferir els nous llocs a viure poden ser essencials per trasplantar-s'hi.

I acabo dient que el títol d'aquesta obra també és la primera frase d'aquesta història. Tot comença amb l'autor comprant-se una destral. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada