26 d’abril 2021

Torna el còmic formenterer amb el número 2 d'ADN

La revista es va presentar durant els actes de la diada de Sant Jordi al matí a la plaça de Sant Francesc

 

Vicent Ferrer i Miquel Costa amb el número 2 de la revista ADN

La setmana passada i coincidint amb la festivitat de Sant Jordi, el Dia del Llibre, va sortir a la llum el número 2 de la revista ADN dedicada al còmic d'autor.

La revista, creada pel dramaturg Vicent Ferrer i el dibuixant Juan Moreno, va començar com un fanzine en els anys 80, en ple boom del còmic. En aquesta època, segons afirmen els autors, la revista «estava feta amb una fotocopiadora», i la temàtica principal se centrava en la ciència-ficció i la fantasia. «Vam tenir certa fortuna perquè alguns periodistes li van donar molta difusió i perquè Juan Moreno i jo vam anar a estudiar a Barcelona, ​​en aquest moment la capital del còmic, i aprofitàvem per colar-la en algunes llibreries especialitzades i en una ocasió vam anar al Saló del Còmic, tot i que en un estand apartat a prop dels lavabos», recorda Vicent.

Aquesta primera aventura de la revista ADN va durar fins al 1992 quan tots dos, Vicent i Joan, es van convertir «en adults responsables i madurs» exercint les seves respectives professions. No obstant això, al cap de poc es van embarcar en una altra revista, Cosmos Factory, que va durar quatre anys.

L'any 2015, quan començava a crear-se l'Arxiu de Formentera, des de l'àrea de Cultura i Patrimoni es van trobar amb alguns exemplars d'ADN que havia estat patrocinada pel Patronat Municipal de Cultura, «i ens van dir això és fantàstic, cal reeditar i es va llançar un exemplar facsímil que contenia tot el publicat, dels únics que hi ha d'aquest tipus a Espanya». Aquesta tasca els va obligar a rebuscar en els seus arxius el que va despertar aquest «anhel juvenil» que es trobava letàrgic per llançar-se a reprendre la publicació el 2018 i el 2020 va sortir el número 1 de la nova etapa. Aquests dies, amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, ha sortit al carrer el número 2 mentre es comença a cuinar el número 3 que, si tot surt segons el previst, veurà la llum a mitjans de desembre.

Un punt de trobada entre creadors

ADN va néixer amb la idea d'amalgamar la creativitat local en la línia del còmic i ser un punt de trobada entre creadors, i així, a més de Vicent Ferrer i Juan Moreno, el número 2 d'ADN produït per Espai F amb la col·laboració del Consell Insular, compta amb articles, històries i dibuixos de Jan Ribas, Alfredo Boto, Xico Mayans, Eka, Rafel Serra, Rebeka Elizegi, Josep R. Cerdà, J.A. Mendiola, Antoni Marimon, Víctor Escandell, Guillem Marí, Max Mallol, Javier Mendoza, Pilar Mena i Santiago Colomar.

La revista es pot aconseguir en totes les llibreries de Formentera; a Hipèrbole, Sa Cultural i Mediterrània a Eivissa i a Palma a Univers del Còmic, Metròpolis i Quart Creixent. Com a detall i avís a navegants, la contraportada està disponible i oberta «a qualsevol empresa que vulgui publicitar el seu treball a través d'ADN».

Cal recordar que el número 2 d'ADN es va presentar durant el matí del passat divendres 23 d'abril, en els actes programats pel Dia del Llibre a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

 

Font: Formentera Avui

Informació aportada per Jaume Tugores

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada