27 d’abril 2021

La Massana (Andorra) publica un còmic sobre la necessitat de protegir l’entorn natural

El Comú de la Massana (Andorra) va fer coincidir la presentació del còmic de conscienciació ambiental que just acaba de publicar amb la celebració de Sant Jordi.

Un moment de la presentació.


Ja està en circulació aquest llibre, titulat Aventures al Comapedrosa: l’amenaça de la trol Brutícia.

La cònsol major, Olga Molné, va remarcar la importància de fer arribar als infants la importància de tenir cura de les nostres muntanyes d’una forma divertida i a més, a través d’un còmic, que és un dels trets identificatius de la parròquia.

Justament, la presentació es va fer al Museu la Massana Còmic. I encara una altra element que fa que el projecte sigui cent per cent massanenc: l’autor del llibre és l’il·lustrador Marc Huguet, que també és el responsable del Museu.

L’encàrrec li va arribar a través del departament de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. El conseller Sergi Gueimonde ha explicat que la idea era crear una publicació per fer arribar el missatge als infants sobre la importància de cuidar els espais naturals. Gueimonde ha assegurat que el resultat final és un còmic divertit, que alhora fa passar un missatge entenedor, i que incorpora diferents elements del Parc Natural del Comapedrosa, com la serenalla.

Huguet ha realitzat les il·lustracions, mentre que el color ha anat a càrrec del dibuixant Edouard Boutin. Tots dos han participat en la confecció del guió, a partir de la idea original de la responsable del Centre d'interpretació del Comapedrosa, Maëva Boubis.

Huguet assegura que ha creat el còmic pensant en tot moment en què els nens passin una bona estona amb les aventures trepidants del Toni, el protagonista del llibre, que s’ha d’enfrontar a la trol Brutícia, un monstre que pretén ensorrar el Parc Natural del Comapedrosa. A més de la història, el llibre ofereix diversos jocs perquè els infants es puguin implicar en l’aventura. Huguet ha remarcat la importància del color, que ambienta cada situació que viuen el Toni i els seus amics.

El còmic es pot adquirir a l’Oficina de Turisme, a un preu de 7 euros, i tot seguit qui vulgui pot anar al Museu del Còmic, just al davant, on l’autor estarà encantat de signar l’exemplar.


Font: Bon dia 

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada