10 de març 2021

Verkami per publicar "Transitem"

S'ha iniciat una campanya de micromecenatge a Verkami per poder publicar Transitem, una novel·la gràfica d'Ian Bermúdez i Lucía de Palau, i que serà editada per Pol·len Edicions. Vegem tot seguit els detalls de la campanya.


A TRANSitem, Xavier torna a Barcelona per fer un pas més en el seu trànsit. El retrobament amb les seves amistats i la realitat de l'escola en la qual treballa despertaran les seves ganes de crear un canvi en la societat. S'inspira en experiències reals de diverses persones del col·lectiu i aliades, un fet que converteix aquesta novel·la gràfica en una crònica d'algunes de les lluites i iniciatives de el moviment trans en els últims anys. Escrit per Ian Bermúdez i il·lustrat per Lucía de Palau amb un estil que es mou entre el còmic europeu i el manga.


Sobre el còmic

Xavier, en anar descobrint part de el moviment activista i estrenyent llaços amb altres persones trans, traurà el coratge per enfrontar els reptes que se li aniran presentant gràcies a l'amistat i a la força del col·lectiu. Viurà noves emocions i expressions de desig que el sorprendran i faran que la seva ment s'obri a noves realitats.

En inspirar-se en experiències reals de diverses persones del col·lectiu i aliades, aquesta novel·la gràfica és també una mostra de la implicació social de totes aquestes activistes per aconseguir canviar les coses, un petit homenatge als seus esforços i victòries.

La il·lustració

Les aventures i desventures de Xavier i el seu entorn són il·lustrades amb el traç de Lucía de Palau, que reinterpreta aquest univers i els seus personatges amb un estil que es mou entre el còmic europeu i el manga. I aporta també la seva pròpia experiència com a dona trans, propera a cercles activistes a Londres.

Valors

Alguns dels temes que el còmic aborda són:

  • El valor que aporten les persones trans a la societat a través del seu activisme i compromís.

  • La diversitat d'aquest col·lectiu pel que fa a les transicions.

  • L'amor i el desig de les persones trans.

  • L'ús i la necessitat d'un llenguatge flexible i exempt de violència.

  • I, sobretot, la necessitat de transformar l'educació per al desenvolupament d'espais segurs de creixement feliç.

Públic

Aquest llibre va dirigit tant a un públic jove com adult amb ganes de saber més sobre el col·lectiu trans i les vides d’aquells i aquelles que el conformen més enllà del trànsit. Creiem que és una gran eina per tractar aquests temes i aportar consciència, sobretot en l’àmbit educatiu, perquè aquest sigui un espai segur per a tota persona.

Dades tècniques

Format: 16,8 x 24 cm, tapa dura Pàgines: 100 Interior: blanc i negre, paper 100% FSC reciclat Coberta: color, amb paper 100% FSC reciclat, plastificat mat.

Sobre les recompenses

Entre les recompenses que oferim, pots triar fer una compra anticipada del còmic TRANSitem, amb enviament a domicili o bé recollida al local de Pol·len o en una presentació presencial. Un cop finalitzada la campanya, us preguntarem l'idioma en què el voleu, podreu triar entre castellà i català.

També tens l'opció de triar diferents packs: dos llibres, el llibre amb una làmina de la coberta i el pack Trans (únicament disponible en català: inclou dos còmics TRANSitem i TRANSito, el primer còmic d'Ian Bermúdez, il·lustrat per David Cantero)

A més, tenim unes recompenses especials per a llibreries i col·lectius, amb les que podreu obtenir un pack d'exemplars amb descompte i una presentació del còmic en el vostre espai.



 

 

En totes les opcions inclourem el teu nom en els agraïments, i un agraïment personalitzat amb el chibi d’un personatge (vegeu opcions en recompenses).  



Qui som

El guió del còmic és d'Ian Bermúdez, autor del text de TRANsito (2015) i del poemari Ser h(u)ome∞(à)(2015). La il·lustració és de l'artista multidisciplinar Lucía de Palau. L'editorial que el publica és Pol·len Edicions Sccl.

Ian Bermúdez


(M’)observo, escolto i pregunto, tot i que si és amb una tassa de te, molt millor. Escric des que tinc memòria i per necessitat. Crec en el diàleg i en el poder de la paraula per contribuir a la felicitat i mostrar realitats silenciades. M'apassiona experimentar el potencial creatiu que es genera amb les persones que m'envolten i em fa feliç sentir que formo part d'una xarxa de confiança que creix, i que ens cuidem.

https://www.instagram.com/bermudezian/
https://twitter.com/IanBermdez1

Lucía de Palau


Assignada com a somiadora en néixer i esquerrana per convicció. M’organitzo les playlists segons diferents moments de la meva vida, i em transporto a aquests moments pitjant el play. A través d'instal·lacions, música, escriptura, còmics, vídeos i animació, busco generar narratives fora de la norma, donant vida a diferents possibilitats de cures i afectes, autonomia corporal i aliança comunitària.

luciadepalau.com
https://www.instagram.com/luciadepalau/
https://twitter.com/luciadepalau

Pol·len Edicions

Pol·len edicions som una editorial cooperativa, que publiquem pensament crític i ens especialitzem en l'ecoedició. Això vol dir que en el procés d'elaboració de el llibre hem aplicat criteris amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental. Alguns dels nostres criteris són l’ús del paper 100% reciclat FSC, com a mesura per evitar la desforestació, un format que aprofita al màxim el paper o la impressió en una impremta local que aplica criteris de protecció al medi ambient. Per aquest fet, també formem part de la iniciativa Llibre Local.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners recaptats es destinaran a cobrir la impressió de les dues edicions (castellà i català), la il·lustració, així com les despeses de les recompenses i dels enviaments.

Calendari previst

Un cop finalitzada la campanya, a mitjan abril, el llibre entrarà a impremta. A mitjan maig tindrem el llibre i procedirem a fer l’enviament de les recompenses.

+ Info



Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada