25 de desembre 2020

Dororon Enma-kun vol. 1 (de 2)

Títol: Dororon Enma-kun vol. 1 (de 2) 
Títol original
: Dororon Enma-kun (ドロロンえん魔くん)
Autor
: Go Nagai
Traducció de
: Bárbara Pesquer i Clàudia Bonet
Publicat per
: Ooso Comics, novembre de 2020
Format: Rústic amb sobrecobertes - 272 pàgines - 120 x 170 mm - B/N
Preu
: 10€

Amb motiu del Manga Barcelona Limited Edition, Ooso Comics va iniciar la pre-venda del primer volum de Dororon Enma-kun, una de les obres més conegudes del mestre Go Nagai a Japó. L'editorial de Prades (Baix Camp) va anunciar la seva llicència durant el Manga Barcelona de 2019, fa un any, i evidentment la pandèmia ha causat el retard en la seva sortida, manga el qual també podem gaudir en català.

El manga va ser publicat a la revista Weekly Shonen Sunday, de Shogakukan del setembre del 1973 al març del 1974. L'edició original constava de 3 volums. El nostre primer volum té 10 capítols.

A Dororon Enma-kun ens situarem inicialment a l'inframón, un món paral·lel al nostre. Allà el jove Ennm-kun, un noi ben entremaliat, és reclutat pel seu oncle, el Gran Rei Enma, per tal que vagi a la Terra a captuar aquells yokais que s'han escapat de l'inframón i que estan causant problemes.
 
Però l'Enma-kun no hi anirà sol. Hi va acompanyat d'en Chapeau-jii, una criatura en format de barret i amb gran saviesa, en Kapaeru, un kappa, i la Yukiko-hime, la princesa de les neus, que amb el poder del fred, sent contrapart de l'Enma-kun, ja que ell és una criatura de foc.  

Els quatre esdevenint la Patrulla Yokai s'aniran enfrontant aquells yokais que es dediquen a fer actes malvats a la Terra.

Com ja ens té acostumats Ooso Comics, l'edició manté les característiques dels altres mangues que han publicat: encolat i cosit, onomatopeies en japonès, tot indicant-ne la pronuncia i en petit al costat el seu significat a fora de la vinyeta. 
 
Doron Enma-kun és una comèdia de terror amb un Go Nagai en estat pur, no en va és de les seves primeres obres, havent publicat ja Devilman o Cutie Honey. Per tant enmig d'un gran humor, l'acció, la violència i l'erotisme seran constants en aquest primer volum. Que no us espantin les porcades que veureu, l'Enma-kun és tot un pervertit. 
 
Aquesta és la setena llicència d'Ooso Comics. La vuitena anunciada al passat Manga Barcelona Limited Edition és Kamen Rider d'en Shotaro Ishinomori, el rei del manga, que també tindrà edició en català. S'espera que de cara el gener de 2021 sortirà el tercer volum de Dynamic Heroes, i després ja tocarà el torn del primer volum de Kamen Rider.
 
Així doncs de mica en mica Ooso Comics va creixent, aportant-nos material divers d'en Go Nagai, sigui creat per ell o bé basat en les seves obres, i ara amb Kamen Rider canviant d'autor, descobrint en Shotaro Ishinomori, i a més podent-ho gaudir en català.Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada