30 de novembre 2020

Segones novetats de novembre de Zephyrum/Trilita: "Hem caminat damunt la Lluna" en mallorquí, aranès i aragonès

Si a meitat de mes, van sortir Objectiu: la Lluna en mallorquí, aranès i aragonès, ara a finals de mes acaba de sortir la segona obra lunar de Les aventures de Tintín: Hem caminat damunt la Lluna també en mallorquí, aranès i aragonès. Aquestes noves edicions arriben gràcies a una col·laboració entre Zephyrum Ediciones, qui posa el logotip als àlbums, i Trilita Edicions. Ja a la venda!


Hem caminat damunt la Lluna, d'Hergé
Cartoné - 62 pàgines - 226 x 305 mm - Color
16,50€

Hergé, al pensar a enviar a en Tintín a la Lluna, va crear el projecte en dos volums, a causa de que la missió lunar era de per si molt complexa. Els progressos científics ja s'encaminaven en aquesta direcció, per això es va proposar elaborar una història realista. Per a això va recopilar una àmplia informació sobre coets i viatges espacials, com el disseny del coet V-2, creat pels científics alemanys en la Segona Guerra Mundial. Es va inspirar en assajos de científics reconeguts i es va envoltar de grans col·laboradors, com Bob de Moor i Jacques Van Melkebeke. Entre les seves moltes influències, les fictícies van ser la novel·la Al voltant de la Lluna, de Jules Verne (1870), i la pel·lícula Destination Moon, dirigida per Irving Pichel (Estats Units, 1950). 

L'aventura a la Lluna d'Hergé va ser profètica. En l'actualitat ens sembla relativament natural anar a l'espai, però a principis dels anys cinquanta, imaginar una història així era ciència-ficció. Aquesta aventura va ser creada quinze anys abans que Neil Armstrong fes els primers passos en la Lluna. 

La història va ser publicada setmanalment a la revista belga TINTIN, el 1950, abans de ser publicada en dos volums a l'editorial Casterman: Objectiu: la Lluna (1953) i Hem caminat damunt la Lluna (1954).

Sinopsi d'Objectiu: la Lluna

El professor Tornassol dirigeix una expedició a la Lluna, que parteix del Centre d'Investigacions Atòmiques de Sbrodj (a Sildàvia). Però el projecte no està exempt de complicacions: paracaigudistes misteriosos, en Tintín rep un tret, l'amnèsia del professor, l'emblemàtic coet a quadres vermells i blancs és interceptat per una altra estació de control... Qui hi ha darrere d'aquests misteriosos incidents? 
 
En Tornassol està decidit a construir un coet que portarà els primers éssers humans a la Lluna. I qui seran els seus companys de viatge? En Tintín, en Haddock i en Milú... és clar! 
 
L'expedició lunar dels nostres herois és plena de girs i sorpreses. En l'aspecte científic, Hergé aconsegueix fer-nos assaborir els misteris del motor atòmic o els fenòmens de la ingravidesa. 
 
Us convidem a descobrir les picades d'ullet i descobriments científics de l'època d'aquesta aventura espacial!

ISBN: 978-84-121904-4-1
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ISBN: 978-84-121904-1-0
Aragonès - Aterrizache en a Lua
ISBN: 978-84-121904-0-3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FontsZephyrum FacebookGotham Comics Mallorca

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada