30 de novembre 2020

Màriam Ben-Arab, guanyadora del Premi Cavall Fort 2020

Aquest any, per tercera vegada en la seva història, el Premi Cavall Fort –que habitualment es destina a un recull de contes o articles–s’ha dedicat al còmic, un gènere que sempre ha tingut un paper central a la revista. La convocatòria va tenir un gran èxit: s’hi van presentar vuitanta-tres obres entre les quals el jurat va escollir quatre finalistes: Volàtil, de Francesc Grimalt (guió, dibuixos i color) i Jacques Salomón (color); Un pla, de Màriam Ben-Arab; El començament, de Pere Puig, i Clítias i les pintures negres, d’Oriol Canosa Masllorens (guió) i Jordi Sunyer Monfort (dibuixos). I, en l’última votació, el jurat va decidir per unanimitat atorgar el Premi Cavall Fort 2020 a Un pla, de Màriam Ben-Arab.

Amb un guió ben construït, una alta qualitat gràfica i un excel·lent domini del llenguatge del còmic, l’autora ens explica, en sis pàgines, l’aventura d’una nena, l’Heura, que juntament amb altres habitants de la Terra tenen un bon pla. Però, per a què el necessiten, aquest pla? Els lectors ho podran descobrir el pròxim mes de febrer a les pàgines de Cavall Fort, on sortirà publicat el còmic.

Durant el 2021 la revista també publicarà les tres històries que van quedar finalistes.

 

La guanyadora
Màriam Ben-Arab (La Roca del Vallès, 1983) es dedica bàsicament a la il·lustració infantil i al còmic, encara que també ha fet incursions en la il·lustració juvenil i per a adults. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en il·lustració a l’Escola Llotja. Les seves il·lustracions són plenes de vitalitat i sempre traspuen el seu compromís de fons: amb els drets de les persones, amb el planeta, amb la voluntat de transmetre al lector la realitat del món que ens envolta. És una treballadora incansable i col·labora amb un gran nombre d’editorials i mitjans de comunicació, entre els quals hi ha les revistes Cavall Fort i El Tatano.

Trobareu més informació sobre l’autora al seu web mariambenarab.com.

 


 

Font: Cavall Fort

  Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada