28 d’octubre 2020

El Manga Barcelona es reformula amb una edició 100% online i gratuita amb una àmplia proposta de continguts que estaran disponibles per temps limitat

 El divendres 30 d'octubre s'inaugura el Manga Barcelona Limited Edition

Ni tan sols la COVID-19 pot frenar les ganes dels aficionats al manga, l’anime i la cultura japonesa; malgrat que la situació actual ha obligat a suspendre l’edició presencial, el Manga Barcelona es trasllada al món digital amb una proposta que s’ha batejat com a Manga Barcelona Limited Edition. Una “edició limitada” perquè els continguts només es podran gaudir durant els tres dies que durarà l’esdeveniment, recreant en certa mesura l’exclusivitat la versió presencial, però fent-lo ara accessible a tothom, sigui on sigui i de forma gratuïta.

A partir del 30 d’octubre a les 11:00 hores, el públic podrà accedir a la web de Manga Barcelona Limited Edition (www.mangaondemand.es) i des d’aquell mateix moment començaran les emissions en directe de l’esdeveniment, que es compaginaran amb tota una sèrie de continguts als que es podrà accedir a demanda.

La programació oferirà les activitats més habituals del Manga Barcelona i algunes novetats. Malgrat el format online, l’esdeveniment comptarà amb convidats japonesos: la mangaka Kaori Tsurutani (Metamorfosis BL, Norma Editorial) i el també mangaka Gengoroh Tagame (El marido de mi hermano, Panini Cómics), que formen part de l’exposició virtual Manga, diversitat i inclusió que ha comissariat Marc Bernabé amb col·laboració amb el Japan Media Arts Festival. També es podrà gaudir de les actuacions musicals de Mika Kobayashi i el grup Back-On. Altres autors convidats són l’il·lustrador Jorge Arranz, el divulgador Héctor García “Kirai” o el dibuixant David Ramírez.

Com és habitual també hi haurà les esperades presentacions editorials, on les diferents editorials de manga presentaran les seves novetats i anunciaran les noves llicències que molts fans esperen descobrir. Apart, una secció de la web estarà dedicada als expositors, amb informació i links a les respectives editorials, llibreries, etc. Tant en directe com a demanda, hi haurà una àmplia oferta de taules rodones i conferències (temàtica LGTBI al manga, com la indústria del manga s’enfronta a la situació creada per la COVID-19, consells per viatjar al Japó i diferents xerrades sobre els manga de demografia femenina...) replicant la programació habitual del Manga Barcelona. També es manté la secció Japan Experience amb els tallers relacionats amb la cultura japonesa (introduccions a l’idioma japonès, kamishibai pels més petits, etc.), les arts marcials i tota la part gastronòmica que ens proposarà una sèrie de receptes que podem provar de fer a casa.

Cobrarà especial protagonisme l’autoria nacional, ja que hi haurà diverses xerrades i tallers protagonitzades per autores i autors que publiquen obres definides com a “iberomanga”, com és el cas dels nominats a Millor Manga d’Autor/a Espanyol/a, alguns dels autors i autores de la revista Planeta Manga, un dels grans èxits de la passada edició, i les autores de Studio Kosen.

En aquesta línia d’autoria, els nostres col·laboradors habituals d’Escolo Joso ens oferiran al llarg dels tres dies una àmplia programació de classes online, a destacar les lliçons que oferirà Eduard Balust (actualment treballant al Japó), Senshiru i Marian Company (autores nominades als Premis Manga Barcelona) o Dani Bermúdez (guanyador de l’edició anterior amb Liquid Memories).

Una de les novetats serà la introducció que es farà del món del tokusatsu, el cinema i les sèries de televisió d’efectes especials amb llarga tradició al Japó (des de Godzilla a Kamen Rider), amb una taula rodona amb la presència d’Ángel Sala, director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya (Sitges). Gràcies a la col·laboració amb la productora TOEI, s’estrenarà un vídeo coincidint amb el Manga Barcelona Limited Edition que agradarà als fans de la franquícia Kamen Rider.

Des de fa ja uns anys el Manga Barcelona ha apostat per la projecció de pel·lícules d’anime i d’imatge real japoneses, i enguany no serà diferent. Però aquesta vegada l’accés a l’Auditori Manga Barcelona es farà a través de la plataforma FILMIN, amb qui el Manga Barcelona comença a col·laborar aquest any. S’oferirà des del 30 d’octubre fins al 5 de novembre una cuidada selecció de pel·lícules que inclouen Seven Days War, la guanyadora a millor pel·lícula d’animació del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya (Sitges), la nova pel·lícula del director de culte Takashi Miike, First Love, i fins i tot l’edició restaurada digitalment d’un dels èxits d’Akira Kurosawa: Dersu Uzala. Algunes de les propostes més potents tindran un temps limitat de visionat, animant a tothom a gaudir de certes pel·lícules en horari nocturn (quan hagi entrat en vigor el toc de queda). Aquesta serà la única part de l’esdeveniment que tindrà un cost, però amb la possibilitat d’adquirir un abonament molt econòmic que inclou un més de subscripció a la plataforma FILMIN.

La versió online desapareixerà, però l’aficionat es podrà quedar amb un record tangible. El Manga Barcelona Limited Edition ha preparat un paquet, un starter pack, amb coses interessants que serveixin de record d’aquesta edició tan inusual. Els espectadors es podran descarregar, personalitzar i imprimir una entrada virtual, un cartell de “no molestar” per advertir als de casa que estan ocupats seguint les emissions del Manga Barcelona Limited Edition, i fins i tot s’inclouran receptes per a fer plats japonesos senzills per aquests dies. També s’obrirà una botiga online amb una sèrie de productes exclusius, com pot ser la mascareta que porta la protagonista del cartell d’enguany.

Des d’aquí volem agrair la col·laboració de totes aquelles organitzacions, entitats i persones individuals que han ajudat a nodrir de continguts aquest Manga Barcelona Limited Edition, començant pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consolat General del Japó a Barcelona, la Fundación Japón, el Ministeri d’Afers Exteriors del Japó, Back-On, Shu Takada, Cine Asia, Comer Japonés, Espai Daruma, Shoshinkan, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Pro Shoujo Spain, Toei Company, també a tots els autors i autores, cosplayers, ponents, i també editorials i distribuïdores que han col·laborat.

El Manga Barcelona Limited Edition es celebrarà íntegrament online del 30 d’octubre a l’1 de novembre de 2020 a través de la web: www.mangaondemand.es

 

 Font: Manga Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada