19 de febrer 2020

L'ICEC estrena una línia d'ajuda al còmic en català.

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) té aquest 2020 un pressupost de 63,5 milions d’euros, un 8,5% més del qual ha disposat els darrers anys amb comptes prorrogats. Un increment encara insuficient pel seu director, Miquel Curanta, que no obstant això permet recuperar dotacions congelades o desaparegudes, com ajuts a la música en viu, a les galeries d’art i a esdeveniments de cultura digital. El pressupost també compensa els 16 milions d’euros de la taxa audiovisual tombada pel TC i permet obrir noves línies d’ajuts. Per exemple, oferir subvencions a l’edició del còmic en català, a la producció de podcasts radiofònics, a projectes de realitat virtual i a fires o esdeveniments del sector editorial.


Amb 63,5 milions d’euros, el pressupost de l’ICEC segueix sent l’ens més ben dotat del departament de Cultura. A més, l’augment global de la partida cultural als pressupostos de la Generalitat el beneficia amb un increment del 8,5% respecte de l’any passat. Part d’aquest creixement es destinarà a compensar la pèrdua dels ingressos provinents de la taxa audiovisual, que aportava uns 16 milions d’euros. 

El nou pressupost permetrà a l’ens “posar al dia” els pagaments endarrerits dels ajuts compromesos des del 2017 i que es van veure laminats per la pèrdua de la taxa. I alhora, oferir subvencions per valor de 16 milions a tres anys vista fraccionats amb “percentatges correctes” (més idonis per als beneficiaris), ha detallat Miquel Curanta aquest dimecres. 

A part del que ha anunciat avui l’ICEC, entre novetats i ajuts recuperats, també ha informat avui de l’obertura de noves línies d’ajuts públics en àmbits fins ara poc o gens abordats. És el cas dels 100.000 euros en aportacions reintegrables (entre el finançament i la subvenció) per a l’edició de còmics en català, entre altres casos.




Informació aportada per Jaume Tugores  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada