14 de febrer 2020

El Saló del Còmic de València es farà del 28 de febrer a l'1 de març a la Fira

Brian Azzarello, és l'últim autor internacional de prestigi que se suma a la nòmina de professionals que estaran del 28 de febrer a l'1 de març en el Saló del Còmic de València, en Fira València. 

Guionista de la pel·lícula ‘Joker’, la seua carrera està plagada de grans èxits en el gènere negre com '100 Balas', així com acostaments a Batman o Hellblazer.

També ha confirmat la seua assistència al Saló del Còmic de València Nazario Luque, Nazario. Artista multidisciplinari, va obrir en la dècada dels 70 un nou camí per al còmic espanyol, introduint les influències de les avantguardes internacionals, especialment del còmic 'underground' nord-americà.

Prompte, la seua obra va adquirir un matís provocador que es va accentuar en introduir la temàtica LGTBI en les seues històries, que es van convertir en un crit sense complexos pel 'queer' i la diversitat sexual", amb l'obra 'Anarcoma' com a màxima expressió.

De la contracultura gai a la València dels 80

El Saló del Còmic també brindarà una intensa agenda de xarrades, tallers i conferències. Una de les més destacades és 'Herois i vilans. Fent xixines els arquetips', el dissabte 29 de 13 a 14 hores, amb el mateix Azzarello al costat del sociòleg Antonio Ariño i el psicòleg criminalista Enrique Carbonell.

En esta sessió es parlarà de com un nou paradigma s'ha instal·lat en la cultura popular a partir d'històries nascudes en el còmic, pel qual "els herois es mostren imperfectes i els vilans es revelen molt humans". 'Herois i vilans' convidarà així a reflexionar sobre este canvi des dels tres àmbits que representa cadascun dels membres de la taula.

'Nazario. Memòria gai de la contracultura', el dissabte de 17 a 18 hores, comptarà amb el mateix Nazario i el director de l'IVAM, José Miguel Cortes. Tots dos conversaran sobre la seua carrera i les seues memòries com a autor de còmics de caràcter 'queer' durant la dècada dels 70 i 80. Nazario representa la memòria no només artística, sinó també social de la història del moviment LGTBI.

I 'Modernitat i avantguarda des de la València dels 80. La Nova Escola Valenciana i la revista Cairo', el dissabte de 18 a 19 hores, reunirà el comissari de la mostra VLC Línia Clara, Álvaro Pons; el director de 'Cairo' de 1981 a 1991, Joan Navarro, i els autors Daniel Torres, Sento i Manuel Gimeno.

Es tracta d'una ocasió única de veure'ls junts, entorn del que va ser l'editor clau del que es va anomenar 'Nova escola valenciana', com a homenatge a una generació d'autors que, de manera individual, van aconseguir liderar el còmic durant una època en la qual es va viure el que s'ha definit com el ‘boom’ del còmic adult.

Més enllà d'estes propostes, el Saló del Còmic oferirà continguts específics creats per a joves, majors i famílies, amb tot un món de còmic, sèries, pel·lícules, actors i autors convidats, exposicions, xarrades, jocs de taula i rol, videojocs, tallers, firmes, 'cosplay', zona infantil i restauració a preus ajustats i una tarifa especial de pàrquing a quatre euros el dia.

Teniu tota la informació al web del Saló del Còmic de València, el qual no està disponible en valencià malgrat el recolzament institucional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada