18 de desembre 2019

Bola de drac Spin-off: Aquella vegada que em vaig reencarnar i era en Yamcha

Títol original: Dragon ball Gaiden: Tensei-shitara Yamcha Datta Ken (ドラゴンボール外伝 転生したらヤムチャだった件)
Autors: Dragongarow Lee (guio i dibuix) i Akira Toriyama (autor obra original)
Traducció de: Agnès Pérez Massegú (Daruma SL)
Publicat per: Planeta Cómic, octubre de 2019
Format: Rústic amb sobrecobertes - 144 pàgines - 111 x 177 mm - B/N
Preu: 6,95 €







Anunciat al Saló del Manga de Barcelona de 2018, aquest passat octubre Planeta Cómic va publicar Bola de drac Spin-off: Aquella vegada que em vaig reencarnar i era en Yamcha, un manga de volum únic creat per en Dragongarow Lee, basant-se en l'obra original del mestre Akira Toriyama.

Publicat originalment a la revista digital Shonen Jump + de Shueisha, en els números 2 de 2016, i el 23 i 37 de 2017, el volum recopilatori fou publicat el novembre de 2017, incloent-hi els 3 capítols principals i dues històries addicionals, i un petit epíleg en format còmic de dues pàgines on l'autor, en Dragongarow Lee, explica breument com va sorgir la idea de crear-lo, els dubtes que tenia, i la bona acollida que va acabar tenint.

Segurament molts hem somiat ser en Goku, en Vegeta o qualsevol altre personatge "guanyador" de Bola de drac, però aquells que a la mínima ja queden fora de combat, els hi tenim estima però no ens volem posar a la seva pell, en Yamcha és un d'aquests personatges "perdedors", una constant d'encà que apareix per primer cop fins que es retira del món de la lluita.

El protagonista d'aquesta història és un adolescent i gran de Bola de drac, que per una bestiesa el pobre cau mort i quan es "desperta" es troba reencarnat dins d'en Yamcha, justament després de tot el combat contra en Pilaf al seu castell en el qual en Goku inconscientment va mostrar als seus nous amics que era ben especial.

Decebut en un primer moment per ser en Yamcha, i després passar a estar content per ser el xicot de la Bulma, llavors es recorda del gran trist moment d'aquest personatge: quan mor per culpa de l'autoexplosió d'aquell saibaiman. És llavors quan es proposa fer el que sigui per esdevenir el més fort dels terrícoles. I aquest nou Yamcha té avantatge, se sap de cap a peus la història del manga i utilitzarà tots els recursos del que disposa per evitar-ho i sobreviure a aquest fatídic moment.

Veure com s'ho fa aquest Yamcha per esdevenir tan fort serà l'al·licient de la història, i veure'l posar contra les cordes a en Nappa i en Vegeta serà tot un goig. I al llarg de la seva lectura se'ns mostraran altres diverses sorpreses.

Cal destacar la bona versatilitat d'estils de dibuix que té en Dragongarow Lee. En les escenes de l'adolescent en presenta un, i quan es tracta del món de Bola de drac, sap imitar excel·lentment l'estil de l'època de l'Akira Toriyama que es recrea en aquest spin-off.

Com a cosa destacable de l'edició és el disseny general del volum, exceptuant el canvi de logotip "Bola de drac" simulant el de "Bola de drac Z", utilitzat en la versió de Planeta.  Per altra banda les il·lustracions de la sobrecoberta, per la portada, se'ns mostra en Yamcha en el moment central d'aquesta obra i a la contraportada una escena romàntica amb la Bulma. El que és el llibre en sí, la portada i contraportada ens mostren en Yamcha lluitant d'igual a igual contra el dimoni Drum i en Burter de les Forces Especials Ginyû, respectivament.

Respecte a la traducció mencionar dues coses: A la primera vinyeta de la pàgina 24, hi diu "Passen els mesos...". Tenint en compte l'important salt temporal entre el moment anterior i el posterior a la frase, el més correcte fora "Passa el temps..." o bé millor "Passen els anys...". També hi ha un petit descuit, a la pàgina 55, on en Vegeta diu "És veritat que som dos contra un, ..." quan el correcte fora "És veritat que sou dos contra un, ...". A part d'això no hi ha res més a assenyalar que jo hagi notat.

Bola de drac Spin-off: Aquella vegada que em vaig reencarnar i era en Yamcha és un manga fet per un seguidor de l'obra d'en Toriyama i destinat als seus fans tant de Bola de drac com els d'en Yamcha, i sense dubte aconsegueix aquest objectiu. Una obra que ens deixa amb bon gust de boca, donant-li una nova vida al bandit del desert. 


Marc "Llop Segarrenc" 

1 comentari:

  1. Una xorradeta de manga però que ix a bon preu i copia molt bé l'art del original

    ResponElimina