12 de novembre 2019

'El dia 3', de Cristina Durán, Miguel Á. Giner i Laura Ballester guanya el 'Premio Nacional del Cómic 2019'

Aquesta novel·la gràfica recull la lluita de les famílies de les víctimes de l'accident de metro de València del 3 de juliol de 2006, que es van veure obligades a mobilitzar-se perquè s'investigués la veritat sobre aquesta tragèdia. El jurat del premi ha triat El dia 3 per "saber realitzar, des del respecte, la crònica d'un drama social amb una narrativa en la qual s'equilibren l'emoció, l'excel·lència gràfica i l'ús de potents metàfores visuals".

Per a la realització d'aquesta novel·la gràfica, els autors s'han basat en les recerques de Laura Ballester, reflectides en el llibre Lluitant contra l'oblit, el llarg camí de les víctimes del metro de València (Sembra Llibres, 2015). També es van recolzar en el treball de la productora Barret Cooperativa Valenciana, recopilat al seu web 0responsables, i en el documental L'estratègia del silenci. Els autors han comptat, a més, amb el suport i l'assessorament de l'AVM3J (Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol). Aquesta obra va guanyar el Premi Ciutat de Palma de Còmic de 2016.

L'obra va ser editada en castellà i valencià per Astiberri, i de fet encara podeu llegir les crítiques que en vam fer al seu moment a ComiCat a càrrec de Llop Segarrenc i Marc Pastor i Sanz.

Font: Astiberri

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada