15 d’octubre 2019

Macoto Tezka i la mangaka Reiko Okano convidats estrella al 25 Manga Barcelona

Macoto Tezka, fill del llegendari dibuixant de manga Osamu Tezuka i director de cinema i de televisió, i la dibuixant de manga Reiko Okano, seran dos dels convidats a la 25ena edició de Manga Barcelona que se celebrarà del 31 d'octubre al 3 de novembre a Fira Barcelona Montjuïc. El motiu de la seva visita és l'espectacular exposició Osamu Tezuka, el déu del manga, produïda per FICOMIC, que s'inaugurarà al Museu Nacional d'Art de Catalunya coincidint amb el certamen i que es podrà veure durant dos mesos.

 


Macoto Tezka, que forma part de la direcció actual de Tezuka Productions i s’ha dedicat a supervisar les adaptacions i altres derivats de l’obra del seu pare, assistirà el dia 31 a la inauguració de l'exposició dedicada a Tezuka, un creador imprescindible per entendre l'evolució del manga a partir de la Segona Guerra Mundial i creador de personatges com Astro Boy o Black Jack. També protagonitzarà diverses activitats de les que es duran a terme en el recinte de Manga Barcelona a Fira Barcelona Montjuïc, com la taula rodona Osamu Tezuka a través dels ulls de Macoto Tezka, el dijous 31 d’octubre a les 17:00 hores a l’Auditori del Palau 5 i la projecció d'una de les seves pel·lícules com a director, The Legend of the Stardust Brothers, el divendres 1 de novembre a les 12:00 hores al mateix Auditori, sobre la qual xerrarà amb els espectadors.

També ens acompanyarà la mangaka Reiko Okano. Entre les seves obres més representatives hi ha Fancy Dance, amb què va guanyar la 34ena edició dels Shogakukan Manga Awards en la categoria de shōjo manga i que després va ser adaptada al cinema de la mà del director Masayuki Suo; l'adaptació al manga de la novel·la Onmyōji, de Baku Yumemakura, amb què va guanyar el Premi Especial en la 5ena edició del Premi Cultural Osamu Tezuka, a més d'obtenir el guardó en la categoria de manga de la 37ena edició dels Premis Seiun; i Onmyoji Tamatebako. D'altres obres seves són Yomi Henjo Yawa, Calling i Inanna. Gràcies als seus extensos coneixements musicals, sobretot en gagaku (un tipus de música tradicional japonesa), ha produït diversos image albums (àlbums musicals que inclouen les cançons d'una sèrie d'animació). Després del gran terratrèmol i el tsunami de l'11 de març del 2011, va participar en diverses activitats per a ajudar a recuperar l'art de l'Ogatsu Hoin Kagura, una antiga cerimònia teatral típica d'Ogatsu, Ishinomaki, a la prefectura de Miyagi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada