07 d’octubre 2019

Dynamic Heroes vol. 1

Títol original: Dynamic Heroes vol. 1 (ダイナミックヒーローズ vol. 1)
Autors: Go Nagai (autor original), Kazuhiro Ochi (guió i dibuix)
Traducció de: Yoshi Daiki
Publicat per: Ooso Comics, setembre de 2019
Format: Rústic amb sobrecobertes - 176 pàgines - 120 x 170 mm - Color
Preu: 10,95 €/volum








Després d'haver publicat Mazinger Angels, Cutie Honey i Mazinger Otome, aquest passat setembre Ooso Comics ens ha portat un altre manga de l'univers creat per en Go Nagai. Aquest quart manga és Dynamic Heroes creat per en Kazhurio Ochi. La seva llicència fou anunciada durant el passat Japan Weekend Barcelona el passat març. Com la resta dels mangues de l'editorial aquest també ens ha arribat en català.

El manga de Dynamic Heroes va ser publicat a la revista mensual E-manga de Kodansha del juny del 2004 al juliol del 2007 i fou recopilat originalment en 4 volums. Com a tal és un manga publicat originalment en format digital i a tot color. 

Dynamic Heroes que ens presenta els personatges més notables de les franquícies de Dynamic Productions, l'empresa que gestiona les obres d'en Go Nagai, en el seu format anime en un crossover massiu i complet. Així entre d'altres sèries i que podem trobar en aquest primer volum tenim Devilman, Mazinger Z, Cutey Honey, Great Mazinger, Getter Robot i Grendizer. 

Un any després de la batalla amb l’Imperi Vega, i en Koji Kabuto es pregunta com els hi deu anar a la Maria i en Duke Fleed. Però just llavors la Maria Fleed pilotant l'spazer arriba a la Terra sent perseguida pels aliens Damdom, en Koji Kabuto anirà ajudar-la tenint el supor d'en Tetsuya pilotant el Great Mazinger, a més a més l'equip Getter Robo també es veuran amenaçats pels mateixos aliens. Per altra banda, en Devilman i la Cutie Honey s'hauran d'aliar per fer front als seus enemics comuns qui també s'han aliat.

Quan la pau regnava a la Terra, diversos enemics han retornat tot portant el caos i posant en perill no només el planeta sinó també els nostres herois. Veurem en els propers volums com anirà evolucionant aquesta batalla entre bons i dolents que només ha fet els primers passos.

L'edició que ha publicat Ooso fa goig en fullejar-la. Manté les característiques dels seus altres mangues: mides iguals, encolat i cosit, onomatopeies en japonès, tot indicant-ne la pronuncia i en petit al costat el seu significat a fora de la vinyeta, terminologia en anglès quan aquesta s'utilitza. Quelcom que he percebut tot escrivint aquesta ressenya és un canvi en la distribució dels personatges en  la portada. Veureu que a la part superior esquerra hi surt en Mazinger Z, i en petit entre en Koji i la Honey hi ha el Doctor Hell. Doncs a la versió original de la portada, és a l'inrevés. Segons ens ha comentat l'editorial, és quelcom acordat amb el Japó, sent més emblemàtic al nostre país en Mazinger que en Hell.


Respecte a la traducció a la nostra llengua no hi ha res greu a destacar, que jo hagi notat.  Es nota doncs l'esforç de tots els actors implicats per tal que el català sigui correcte.
  
Com a material extra al final de volum hi ha 5 pàgines on s'il·lustren els personatges principals entre bons i dolents de Mazinger Z. 
 
Últimament amb les darreres novetats, Ooso acompanya els volums amb material extra a qui fa les pre-order. En el cas d'aquest primer volum de Dynamic Heroes, aquest anava acompanyat amb dues targetes, una de Mazinger Z i una altra de Devilman.
 

Segons també ens va comentar l'editorial a la passada edició de La Setmana del Llibre en Català, s'espera que el segon volum ens arribi d'aqui uns tres o quatre mesos, tenint en compte que pròximament trauran Mazinger Otome Taisen i després el primer volum de Cutie Honey 90's. Així doncs de mica en mica el catàleg d'en Go Nagai en la nostra llengua creixent amb constància, perseverança i compromís. 

Resumint, els grans al·licients de Dynamic Heroes són: és un múltiple entrecreuament, és a tot color i podem gaudir el manga en català. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada