04 d’abril 2019

Recomanacions de còmic en català pel 37 Còmic Barcelona

Demà divendres 5 d'abril obre les portes el 37 Comic Barcelona, abans Saló Internacional del Còmic de Barcelona. I juntament amb el canvi de nom també reduint de dies.  Dels quatre dies passaran a ser-ne tres, igualment intensos plens vinyetes, xerrades, exposicions, presentacions de novetats i firmes.
 
Tot seguit uns posem un llistat de les recents novetats en català, per a totes les edats, algunes sent de finals de l'any passat, però que hem volgut destacar.


Amaníaco Ediciones
El passat octubre ens va arribar El segon volum de Capablanca: Dues morts

Andana Editorial
Des de l'editorial valenciana d'Algemesí, en arriba Dues monedes, de la Núria Tamarit amb que va guanyar el Premi València de Novel·la Gràfica 2018 de la Institució Alfons el Magnànim.

Barcanova
De Barcanova, la seva darrera novetat ha estat el còmic infantil: Males Bèsties. Episodis 5 i 6

Baula Editorial

Bridge Books

Còmics Roman
De l'autor empordanès Carles roman, tenim el segon volum de Fabi i Fedó. Ciutadans d'Empúries, com a novetat per aquest Saló.

Coco Books
El passat setembre ens va arribar Els Mumin a la Riviera

Combel Editorial
La seva darrera novetat ha estat L'Agus i els monstres 14: Olimpíada cultural

Dolmen Editorial
De l'editorial de les Balears, en volem destacar la col·lecció Balears Abans i Ara d'en Quim Bou, el qual el seu darrer volum és el vuitè: La Corona de Mallorca

Editorial Base
De Base recordem totes les col·leccions que està publicant i algunes finalitzades: Jan i Trencapins, Noves aventures dels Barrufets (novetat 36è àlbum), L'univers dels Barrufets (novetat 8è àlbum), Els Barrufet i el poble de les noies (novetat 2n àlbum) Benet Tallaferro (novetat 14è àlbum), Marsupilami, El Petit Pelut i Bibi i Tobi, Pussy, com també Els infants de la Resistència havent sortit recentment el quart volum, i les adaptacions al còmic de les obres de Paul Preston: La Guerra Civil Espanyola i La mort de Guernica

Editorial Comanegra
De Comanegra, ens ha arribat Mandela i el general, d'en John Carlin i l'Oriol Malet

Editorial Fonoll
Des de Juneda (Les Garrigues) ens ha arribat A cop d'humor (o no), d'Ermengol

Editorial La Galera
La seves darrereres novetats són Sanity i Tallulah i tres còmics de la col·lecció Els Historionautes: Una aventura egípcia, Una aventura romana i Una aventura vikinga.

Editorial Joventut
Des de Joventut, mencionar els darrers còmics de col·lecció Joventut Còmic: Que comenci l'espectacle!, Escampar la boira i El segon de Narval: Supernarval i Medushock.

Estrella Polar
Les seves darreres novetats han estat: Clara i SuperÀlex núm. 05: Superherois sota hipnosi i
Clara i SuperÀlex núm. 06: Un jardí molt (molt) salvatge.

Mamut Còmics
Des de Mamut, mencionar els seus darrers còmics infantils La Lea i els ocells, Superpatata vol. 8, Arquimedes, Cecilia Van Helsing vol. 2 i En Frederic vol. 2

Norma Editorial
Des de Norma, com a darreres novetats tenim Sola i la nova edició integral de Blacksad.

Ooso Comics
De l'editorial de Prades (Baix Camp), primer de tot tenim Mazinger Otome, novetat per aquest Saló, després com a novetat recentment publicada Cutie Honey i finalment el tercer volum (de quatre) de Mazinger Angels. També mencionar els quatre volums de Supercatalà.

Panini Comics 
De Panini, sota el segell Evolution Comics té com novetat pel Saló, La culpa va ser del gat, de Patricia Herreruela, la última obra de la Beca Carnet Jove de Còmic.

Penguin Randome House
D'Alfaguara, tenim el cinquè volum de Els diaris de la Cirera: La pluja d'estels i Magalina i el bosc dels animals màgics
De Beascoa, tenim el segon volum de El detectiu Culet: A la recerca del diamant de colors
De Bruguera tenim Mortadel·lo i Filemó. Da Vinci, el pintamona... Lisa i la novel·la gràfica de Tirant lo Blanc.
De Reservoir Books, tenim el primer volum de L'Anna i el Pep
De Random Comics, tenim les adaptacions gràfiques de Matar un rossinyol i L'església del mar
De Rosa dels vents, tenim l'adaptació gràfica d'Homenatge a Catalunya  

Planeta Cómic
Per part de Planeta, varies mencions. La primera és la recent publicació del número 17 la sèrie vermella de Bola de drac Super, sortint la setmana que ve el següent número. El segon volum recopilatori va sortir l'octubre de l'any passat, sortint la setmana que ve el 3r volum. Per altra banda estem a punt de finalitzar la Saga Satanàs Cor Petit de Bola de drac Color, sent l'últim publicat el 3è volum de 4, sortint aquest darrer el maig. Com altres darrers novetats tenim el quart i darrer volum dels Compendis de Bola de drac i en quan als anime comics, l'últim publicat Dragon Ball Z. El més fort del món.

Salvat-Bruixola (Grup Editorial Bruño)
Aquest març s'han estrenat les Edicions de luxe d'Astèrix amb Astèrix el gal i Astèrix a Hispània. Havent sortit el febrer, tenim el 19è àlbum d'Astèrix la Gran Col·lecció: L'endeví. La tardor passada va sortir el 18è àlbum d'Astèrix la Gran Col·lecció: Els llorers del Cèsar

Sudando Tinta Ediciones
Des de STE ens arriba el seu cinquè fanzine, aquest cop dedicat l'Espai.

Tigre de Paper Edicions
D'aquesta editorial situada a Manresa, mencionar el seu segon còmic: El tresor d'en Lucio.

Trilita Ediciones 
De Trilita, destacar l'última obra de Lluís Juste de Nin, El Noi. Vida i mort d'un home lliure. I amb col·laboració amb Zephyrum Ediciones, tenim l'edició en valència de l'aventura de Tintín, Les Joies de Castafiore. També mencionar que entre d'altres llengües o modalitats lingüístiques també ha sortit per primer cop en aragonès i aranès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada