16 d’abril 2019

Presentació de "Dues monedes" a València

La obra de Núria Tamarit, galardonada por el Magnànim con el Premi València de Novel·la Gràfica, serà presentada el 17 de abril


http://alfonselmagnanim.net/sites/default/files/imagenes/Actualitat2019/DuesMonedes/targeta_dues_monedes.jpg
17 de abril de 2019, 19h, Llibreria Futurama, València
 
València, 10 d’abril de 2019.- La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentarà junt amb l’editorial Andana, dimecres 17 d’abril, a les 19 hores, a la llibreria Futurama (Carrer de Guillem de Castro, 53), la novel·la gràfica Dues Monedes, de l’autora valenciana Núria Tamarit. L’obra està vehiculada al voltant de la mirada de les dues protagonistes, una mare i una filla, que duen a terme uns projectes socials al Senegal. Així, les protagonistes aniran explorant els prejudicis intrínsecs a la seua condició d’occidentals, la qual cosa fa que la novel·la esdevinga una peça clau per a entendre el racisme i el colonialisme que es pateix al al continent africà.  

L'obra de Tamarit ha sigut la primera guanyadora del guardó València de Novel·la gràfica, una categoria nova en aquests premis atorgats pel Magnànim. El jurat va dictaminar que havia de ser la guanyadora, entre altres coses, per "l'originalitat del dibuix i la narrativa en una història que parla de la cultura del Senegal des del punt de vista d'un europeu, però evitant el drama i la compassió". Als premis València 2019, els quals estan oberts fins al 30 d'abril, es mantindrà aquesta categoria a banda de les ja tradicionals d'assaig, poesia i novel·la.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada