19 de març 2019

Mathieu Reynès, Timothé Le Boucher i Raúl presentaran les seves novetats al 37 Comic Barcelona

El còmic francès tindrà un destacat protagonisme al 37 Comic Barcelona -que se celebrarà del 5 al 7 d'abril de 2019 a Fira Barcelona Montjuïc- gràcies a la presència dels autors Mathieu Reynès i Timothé Le Boucher. D'altra banda, el certamen confirma també que entre els convidats hi haurà l’il·lustrador madrileny Raúl. Tots ells presentaran les seves novetats gràcies a la col·laboració de l'editorial Dibbuks.

 


Nascut en una regió de París -tot i que va passar la seva infància a la costa basca-, Mathieu Reynès va estudiar ciències a Bordeus, i posteriorment es va matricular a l'Escola d'Angulema per centrar-se en l'animació 3D i els dibuixos animats. No seria fins anys més tard quan va decidir dedicar-se al còmic. El seu primer àlbum va ser Banana Fight (Paquet) al costat del guionista Brrémaud. Tots dos van crear dues sèries, una anomenada Sexy Gun (Soleil) i una altra coneguda com a Lola Bogota (Bamboo). El 2007 es va embarcar en el projecte Alter Ego (Dupuis, en anglès a Europe Comics) al costat de Denis Lapière i Pierre-Paul Renders. El 2012 escriu el guió de Water Memory (Dupuis) ​​que il·lustra Valérie Vernay. El 2016 publica a França Harmony (Dupuis), el primer cicle del qual es publica al març de 2019 a Dibbuks i que serà presentat en el 37 Còmic Barcelona.

Per la seva banda, Timothé Le Boucher va descobrir una passió primerenca per la narració il·lustrada i va realitzar les seves primeres pàgines de còmics als 10 anys. Després de l'institut s'incorpora a l'escola de Belles Arts d'Angulema. Durant els seus estudis és nominat al premi de Joves Talents del Festival Internacional de còmic d'aquesta ciutat. L'editor Manolosanctis és el primer que s'adona del seu talent i li fa participar en diversos col·lectius, abans de realitzar el seu primer àlbum en solitari el 2011: Skins Party, també seleccionat al Festival d'Angulema. El 2014, publica un altre àlbum amb l'editorial francesa La boîte à bulles. Obté un Màster de Còmic el 2013 així com un DNSEP (diploma nacional superior d'expressió plàstica) el 2014 i es muda a Estrasburg. Allà és on realitza el seu tercer àlbum publicat per Dibbuks a Espanya: Estos días que desaparecen (2019).

Raúl -nom artístic de Raúl Fernández Calleja- és un historiador i il·lustrador espanyol amb una capacitat increïble per treballar en diferents estils. Al llarg de la seva extensa trajectòria professional ha treballat en diferents revistes i diaris com Cairo, Madriz, El País, La Razón o La Vanguardia, entre d'altres. Però Raúl no es limita només a la il·lustració, també s'ha endinsat en la pintura, l'escultura i fins i tot ha escrit una obra de teatre. Al llarg de la seva carrera ha col·laborat amb grans autors i ha publicat il·lustracions en revistes i llibres il·lustrats a França. Alguns dels treballs més ressenyables de Raúl, tot i que no són els únics tenint en compte la seva extensa carrera professional, són Los irregulares de Baker Street (1982), Berlín 1931 (1991), Fe de erratas (1992), Ventanas a Occidente(1994) o la obra de teatre Angulo al malo (1998). Actualment col·labora de manera regular amb el diari La Razón i s'apunta a qualsevol projecte que li entusiasmi com la revista de còmic La Resistència. El seu últim llibre, publicat el 2018 amb l'editorial Dibbuks, és una obra de gran format, a cavall entre el còmic i la il·lustració, que ens porta els seus records més personals.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada