07 de març 2019

Barbara Yelin presentarà al 37 Còmic Barcelona la seva nova novel·la gràfica

La novel·la gràfica alemanya estarà representada al 37 Còmic Barcelona gràcies a la presència de l'autora Barbara Yelin. Yelin presentarà Irmina, la història d'una jove alemanya dels anys 30 que viatja a Anglaterra i s'enamora d'un dels primers estudiants negres d'Oxford. Irmina, la protagonista, es veu obligada a tornar a l'Alemanya nazi i la relació es trenca de forma abrupta. A mesura que s'acosta la guerra descobrirà que el seu desig d'ascens social només és possible traint els seus ideals. Barbara Yelin escriu aquesta història a partir d'una caixa que va trobar amb cartes, diaris íntims i fotos que van pertànyer a la seva àvia morta. Aquesta obra es va convertir en un exemple a seguir i va donar peu a que altres autors creessin còmics inspirats en esdeveniments històrics alemanys del segle XX.


BARBARA YELIN PRESENTARÁ EN EL 37 COMIC BARCELONA SU NOVELA GRÁFICA AMBIENTADA EN LA ALEMANIA NAZIBarbara Yelin va estudiar Il·lustració a l'Escola de Ciències Aplicades d'Hamburg. Viu i treballa a Munic, i imparteix tallers a tot el món. Primer es va fer coneguda com a autora de còmic a França, amb Le Visiteur (2004) i Le Retard (2006). El seu primer còmic publicat a Alemanya va ser Gift, amb guió de Peer Meter, que es va editar a Espanya com Veneno (Sins Entido, 2011). En 2016 va escriure una biografia sobre l'actriu israeliana Hanna Maron i el 2017 va publicar el seu treball més recent, Der Sommer ihres Lebens, juntament amb l'escriptor Thomas von Steinaecker.

El 2015, Barbara Yelin va rebre el premi francès de creació femenina Artemisia per la seva obra Irmina, que Astiberri Ediciones publicarà coincidint amb el 37 Comic Barcelona. El mateix any guanya el Premi d'Art Bavarès de Literatura, i el Premi Max i Moritz com a millor artista de còmic alemany a 2016. El 2017, Irmina també va estar nominada als prestigiosos premis Eisner de la indústria nord-americana del còmic i als Premis Ignatz.

Barbara Yelin estarà signant a l'estand d'Astiberri el divendres 5 d'abril de 16:15 a 17:30 hores, dissabte de 18:45 a 20:00 i el diumenge de 10:30 a 11:45 hores. Autora que assisteix al 37 Comic Barcelona gràcies a la col·laboració de Astiberri Ediciones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada