14 de febrer 2019

37 Comic Barcelona ¡Molt més Saló, ara en tres dies!

37 COMIC BARCELONA AFRONTA EL SEU FUTUR AMB GRAN OPTIMISME


Un Comic Barcelona ple de novetats s'ha presentat a la Sala d'Actes del centre Arts Santa Mònica de Barcelona. L'acte ha comptat amb la presència de Patrici Tixis, president de FICOMIC; Antoni Guiral, assessor i comissari d'exposicions el 37 Comic Barcelona; i Meritxell Puig, directora general de FICOMIC. També ha assistit la historietista i il·lustradora Ana Galvañ, autora del cartell de l'edició d'enguany.

Les novetats a destacar d'aquesta edició són moltes. La principal i més cridanera és el canvi de nom, ja que a partir d'aquest any passa a anomenar-se COMIC BARCELONA. Un nou nom per a un certamen que afronta el futur amb gran optimisme i capacitat d'adaptació, però sense oblidar en cap moment del seu passat i història.

El 37 Comic Barcelona, que se celebrarà del 5 al 7 d'abril, obrirà les portes ple de novetats. I ho fa amb l'objectiu de consolidar-se com el gran punt de trobada del còmic nacional i internacional. Seran tres dies en els quals s'oferiran més activitats i espais, que aniran dirigits tant als professionals com al gran públic.

Tal com ha afirmat Patrici Tixis "Comic Barcelona aspira a enfortir i augmentar els vincles del còmic amb la ciutat de Barcelona. Una tasca en la qual portem temps treballant i que cada vegada serà més evident ".

Com anunciava Meritxell Puig, la present edició de Comic Barcelona oferirà un nombre més gran d'activitats professionals amb la intenció de crear sinergies entre autors i indústria, incloent-hi jornades especials dirigides al sector. Per això s'ha renovat la zona professional, COMIC PRO, que es converteix a partir d'ara en un espai de networking dividit en tres eixos: la revisió de portfolis, una primera edició de Jornades Professionals i una oportunitat per crear un mercat de drets.

La nova etapa del veterà certamen destaca pel seu caràcter integrador, actual i capaç d'adaptar-se als nous temps. Una etapa que dóna la mà també a conversar amb els seguidors i oberta a tots els públics. Per aquest motiu es va contactar amb la il·lustradora Ana Galvañ amb l'encàrrec de realitzar el cartell del 37 Còmic Barcelona. Galvañ és una autora capaç d'integrar còmic i il·lustració i una figura representativa dels diferents aspectes de la indústria; després de mostrar el cartell que ha realitzat, l'autora ha comentat que "aquest ha estat una oportunitat per donar veu a un univers que està present en el còmic però que té escassa visibilitat, el de nois i noies que estan elaborant fanzines al marge de la gran indústria". Una branca del col·lectiu del còmic que s'integra cada cop més a Comic Barcelona.

Antoni Guiral ha anunciat les primeres exposicions confirmades, a les quals se'ls afegirà alguna més abans de la inauguració del certamen. Aquest any es comptarà amb una exposició antològica dedicada a l'obra de Laura Pérez Vernetti, guanyadora del Gran Premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona de l'any passat. També hi haurà la mostra dedicada a Pinturas de guerra, d'Àngel de la Calle, premi a la Millor Obra el 2018. Ana Peñas, premi a la Autora Revelació, i la seva obra Estamos todas bien comptaran també amb una exposició. La mostra dedicada al recentment mort Stan Lee repassarà diferents aspectes de la seva obra. Una altra de les exposicions anunciades avui serà Vibracions Underground: Interferències entre còmic i rock and roll, que repassarà la relació entre la música i els autors de comix underground i de còmic alternatiu. Antoni Guiral ha anunciat l'acord al qual ha arribat FICOMIC amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) per tal de realitzar diverses accions al voltant del còmic. "En aquests moments tenim programades dues exposicions que es situaran al recinte del museu. Del 5 al 21 d'abril hi haurà una exposició dedicada a les noves aventures de Corto Maltès, a càrrec de Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero. La segona exposició estarà dedicada al còmic underground i servirà per celebrar el 40 aniversari de la revista El Víbora.

Entre les moltes novetats d'aquesta edició destaquem també una nova categoria en els Premis, la de Millor Còmic infantil i juvenil d'autor/a espanyol/a publicat a Espanya. Precisament pensant en els lectors més joves es va crear l'espai Comic Kids, una divertida àrea pedagògica plena d'activitats, que aquest any torna amb més força després del seu èxit en la passada edició.

El 37 Comic Barcelona, que se celebrarà a Fira Barcelona Montjuïc en els Palaus 1, 2, 5 i la Plaça Univers, ocupant un total de 52.000 m2, té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; de l'Ajuntament de Barcelona; del Ministerio de Cultura y Deporte; d'Acción Cultural Española (AC/E); de Carnet Jove; de l'Escola JOSO, de la Fundación Divina Pastora i de l'Institut Ramon Llull.


Font: Nota de premsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada