20 d’agost 2018

Sarah's Scribbles: Gats indòmits

Títol: Sarah's Scribbles: Gats indòmits
Títol original: Herding cats: A "Sarah's Scribbles" collection
Autora: Sarah Andersen
Traducció per: Alena Pons
Publicat per: Bridge Books, juliol 2018.
Format: Cartoné - 16,5x20,2cm - 120 pàgines - B/N
Preu: 14,90€





Aquest passat juliol ens ha arribat a mans de Bridge Books el tercer llibre recopilatori de les vinyetes de la Sarah Andersen sota el nom Gats indòmits.

Igual que als llibres anteriors, les vinyetes relaten amb humor aspectes de la vida real, com passar els dies sense fer res de productiu, com passar-se el dia ben escarxofat, mirant sèries per internet o bé enganxat a les xarxes social. No hi falten tampoc vinyetes que fan referència a la sociabilitat o bé a aquelles dedicades als aspectes pròpiament femenins. Però tal com ens indica el títol del llibre, els gargots relacionats amb els animals de companyia, especialment els gats, però també gossos, tindran el seu protagonisme. Al segon llibre ja ho havíem vist. 

Aquest llibre té una peculiaritat especial. Al final del llibre ens trobem amb una guia per a joves creadors on barrejant text i vinyetes, la Sarah Andersen ens explica com és ser creador, artista, escriptor en una era on internet ha esdevingut un aparador essencial i com les xarxes socials han agafat molta importància a l'hora de difondre les obres i com també influeixen positivament i negativament als seus creadors. Es reben crítiques positives però també negatives, i és en aquestes on un ha de saber diferencia les constructives d'aquelles que simplement són destructives, i és que a les xarxes hi ha molt "troll" i "hater". I si la popularitat va creixent sense dubte, un ha de saber gestionar-la per tal que no esdevingui destructiva per un mateix. De tant en tant, es coneixen casos, de gent com youtubers, influencers i altres noms estranys que es retiren per l'estrès que els hi comporta estar dia rere dia al peu del canó. Resumint crear coses ha de ser divertit i gratificant, ignorant sempre allò que no aporti res de bo.

Sense dubte la publicació dels seus tres llibres, han incrementat la popularitat de la Sarah Andersen. A hores d'ara, al Twitter té quasi 590 mil seguidors i al Facebook ha passat dels 2 milions 500 mil seguidors, i tal com es diu al final de tot: "Au, vés i crea coses". 


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada