05 de maig 2018

Obert el 34è concurs de còmics "Ciutat de Cornellà"

Concurs de CòmicsJa hi ha les bases del 34è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”. El concurs és una aposta cultural, adreçada als i les joves d’entre 12 i 30 anys. Va néixer el 1985 com a iniciativa per promoure la creació artística del jovent. Una mica més avall podeu conèixer més detalls de la seva historia.

Podeu consultar les bases del 34è Concurs i fer la vostra votació pel Premi Ivà fins al 29 de juny de 2018.









Premi Ivà

El Premi “Ivà” al millor historietista professional es va establir l’any 1994; després de la mort sobtada del Ramon Tosas, “Ivà”, al juliol de 1993. Es van iniciar converses amb dos amics seus i dibuixants d’Edicions “El Jueves”, Jorge Ginés, “Gin”, i Miguel Á. García, “Maikel” i, finalment, es va acordar crear i establir aquest Premi, amb el suport de la dona de l’”Ivà”, la Glória Sánchez.

El Premi “Ivà” ha aportat una visió nova en la proximitat al que és urbà, grollera però “bromista”; i va convertir un dels seus personatges, el “Makinavaja”, en icona del Premi. L'Ana Miralles fou la guardonada de l'any passat.

Aquest premi, organitzat per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, amb la col·laboració d'Edicions “El Jueves” (i amb la col·laboració d’Edicions “La Cúpula” durant les primeres edicions), s’atorga mitjançant votació popular, a partir d’una proposta d’autors reconeguts feta pels membres del jurat del concurs de còmics.

Si emets el teu vot, participaràs al sorteig d’un lot de còmics.

Una mica d’història

Durant l’any 1985 es va iniciar el primer concurs de còmics “Ciutat de Cornellà”, i va néixer com a iniciativa per promoure la creació artística del jovent i que, amb la seva mirada irònica, transgressora, fos un mitjà d’expressió juvenil. És una aposta cultural, adreçada als i les joves d’entre 12 i 30 anys, que està totalment consolidada a la nostra ciutat i és especialment esperada pels afeccionats del còmic.

Pel nostre concurs han passat autors com Albert Monteys, actual director de la revista El Jueves; Pedro Vera, també col·laborador de El Jueves, Berto Romero, el famós “nebot” de Buenafuente. I durant els últims anys, grans valors com Igor Fernández i Joan Cornellà, que comencen les seves col·laboracions també a aquesta revista; Martín Romero que ha publicat a Cavall Fort, Tretze Vents o Rolling Stones.

No hem perdut mai de vista els nostres inicis, la manera i la intenció amb la que va néixer aquesta iniciativa, però hem crescut, i amb nosaltres també les inquietuds i les ganes d’arribar a un major nombre de gent i de donar sortida als i les joves dibuixants i guionistes. Per això cada cop més, comptem amb la col·laboració d’administracions, d’editorials i de la gent del món del còmic, que ens empenta i ens ha ajudat a fer-nos grans.

La Mostra del Còmic a Cornellà sempre ha anat en paral·lel al Concurs; per dir-ho d’alguna manera, és la culminació dels resultats del mateix concurs, amb la qual es pretén donar a conèixer l’ampli ventall de possibilitats que dóna el món del còmic, amb la celebració d’exposicions, tallers, presentació de còmics… La Mostra significa per a la nostra ciutat la dedicació de tot un mes a gaudir del divers món del còmic, amb l’organització d’una programació diversa que arribi a tothom, petits i grans, ja que, encara que el concurs estigui dirigit al jovent, la Mostra vol arribar a tota la ciutat per tal de donar a conèixer el divers i apassionant món del còmic.

A la Mostra també hem comptat amb la col·laboració i participació d’autors i dibuixants tan reconeguts com bona part de la plantilla de El Jueves (Maikel, Vizcarra, Monteys, Fontdevila, Carlos Azagra, José Luis Martín, Òscar Nebreda, Jordi Bernet entre d’altres), Carlos Areces, Jan, Ibáñez, Joso, Carlos Giménez... I, encara que la majoria d’aquests, continuen donant el seu recolzament i suport al concurs i a la mostra, aquest llistat cada cop es fa més i més llarg, amb autors nous i no tan nous, que volen recolzar aquesta iniciativa de defensar i promoure l’univers fascinant del còmic.


Informació aportada per Jaume Tugores 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada