21 de maig 2018

Dracs i Tavernes

Títol: Dracs i Tavernes
Autors: Diversos autors
Publicat per: Sudando Tinta Ediciones, abril de 2018
Format: Rústic, 140 pàgines, Color i B/N
Preu: 10€

Enguany el col·lectiu Sudando Tinta Ediciones  ha tornat a publicar un nou fanzine, amb el qual es va finançar gràcies a una campanya de micro-mecenatge a Verkami superant l'objectiu establert.
 
Tal com ens indica el títol del fanzine, Dracs i Tavernes, aquests dos elements en són els temes centrals els quals s'han lligat per tal de crear les diverses històries que inclou. Sense dubte són dos temes molt encertats, ja que d'una manera o altra formen part de la nostra cultura popular. Així en les diverses historietes que llegirem, totes elles formant part de mons fantàstics, hi trobarem dracs, aventurers, cavallers i altres menes d'individus, tots ells ben diversos, amb les tavernes com a lloc físic central de l'acció, i en aquestes sempre hi ha el taverner, una figura rellevant en aquest fanzine.

Tot i els diferents elements que comparteixen les diferents historietes, alhora totes elles són diferents, tant argumentalment com pel dibuix, on cada autor hi ha posat el seu estil. Entre els diversos còmics que recull aquest volum, hi ha també diverses il·lustracions que complementen el fanzine. D'autors, voldria destacar per coneixença en Gargotaire, company de ComiCat, ha tornat a col·laborar en aquest fanzine amb una historieta sobre dracs amigables i un senyor feudal ben dolent. No sempre els dracs són els dolents de la història, cosa que veurem també en altres historietes.

Aquest fanzine es complementa amb un Sketchbook, un llibret grapat, on tal com ens diu el nom s'hi mostren esbossos, com també comentaris d'alguns artistes que hi han col·laborat.

El fanzine ha estat editat en dues llengües, en català i en castellà, les dues edicions es diferencien per la portada i també pel títol. L'sketchbook també s'ha publicat en aquestes dues llengües. Com a cosa negativa de la versió en català del fanzine, és la manca de revisió dels textos, ja que es perceben diversos errors lingüístics.


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada