04 d’abril 2018

Novetat d'abril de Herder: La mort de Sòcrates

L'editorial barcelonina Herder la qual dins del seu segell gràfic La otra H hi publica clàssics de la filosofia i la literatura adaptats al còmic manga, havent-ne publicat fins al moment una quarantena de títols, el passat novembre de 2017 va publicar el seu primer "manga" de producció pròpia obra del barceloní d'ascendència japonesa Jun Matsuura, La muerte de Sócrates. Com a novetat d'aquest abril, de cara al 36 Saló del Còmic de Barcelona, aquest títol, La mort de Sòcrates, serà publicat al català, sent també el primer còmic en aquesta llengua de l'editorial.


A la venda el 12 d'abril!


La mort de Sòcrates, de Jun Matsuura
Col·lecció: La otra H
Rústica - 200 pàgines - 120 x 163 mm - B/N
ISBN: 9788416763351
9,95€

En La mort de Sòcrates, el lector trobarà un apropament a la vida i figura de Sòcrates, i, a més, el relat d’un dels seus moments més àlgids i els quals marcaran per sempre la historia de la filosofia.

Aquest manga ens presenta la figura de Sòcrates: la seva vida, el seu pensament i, especialment, l’episodi de la seva mort. Està basat en els tres diàlegs platònics que tracten de més a prop el tema del judici i la condemna a mort d’aquest gran filòsof de l’Antiguitat: la Defensa (que explica el judici i els arguments amb els quals Sòcrates es defensa a si mateix), el Critó (que transcorre durant el seu empresonament i tracta sobre l’esperit de les lleis i la justícia) i el Fedó (que parla sobre la mort i la teoria platònica de l’ànima, i transcorre durant l’últim dia de la vida de Sòcrates). 

Amb aquests textos, la veu de Sòcrates interpel·larà el lector perquè es comenci a preguntar qüestionar, ja sigui sobre si mateix, la societat, el sentit de la justícia o la veritat, obrint-se així el camí cap a un saber crític i raonat.


Informació aportada per Jaume Tugores 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada