13 d’abril 2018

Laura Pérez Vernetti, Gran Premi del 36 Saló del Còmic

Aquest divendres, 13 d'abril, s'ha celebrat el lliurament dels premis del 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​que han reconegut la trajectòria professional de Laura Pérez Vernetti. La reconeguda autora de còmics ha rebut el Gran Premi del Saló pel seu recorregut en el món del còmic. L'obra de Laura Pérez comença a donar-se a conèixer als anys 80 gràcies a la seva qualitat artística i a les seves col·laboracions amb la revista El Víbora.


Pel que fa a la resta dels premis elegits a través dels vots d'un jurat, Pinturas de Guerra d'Ángel de la Calle (Reino de Cordelia), s'ha endut el premi a la Millor Obra d'Autor Espanyol; mentre que El arte de Charlie Chan Hock Chye. Una historia de Singapur de Sonny Liew (Amok Ediciones/Dibbuks), ha estat proclamada com la Millor Obra Estrangera.

La jove autora valenciana, Ana Penyas, ha rebut el guardó Autora Revelació Premi Fundació Divina Pastora; mentre que Los diletantes s'ha erigit com el Millor Fanzine.

Aquests premis han estat escollits després d'una primera fase en què els professionals de la historieta d'Espanya (autors, editors, distribuïdors, llibreters, fanzines, crítics i periodistes especialitzats) han votat als seus candidats, per un jurat compost per Josep Maria Martín Saurí (Gran Premi del Saló del Còmic 2017), Elisa McCausland (Col·lectiu de Autores de Còmic), Anna Abella (periodista d'El Periódico de Catalunya), Pepe Gálvez (Associació de Crítics i divulgadors de Còmics), Ferran Velasco (llibreter especialitzat i president de la Zona Còmic de CEGAL), Jaume Vilarrubí (grup Biblioteca i Còmic del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya) i Antoni Guiral (crític, editor, guionista d'historieta i comissari d'exposicions del 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona).

La dotació econòmica del Gran Premi del Saló i el premi a la Millor Obra d'Autor Espanyol és de, respectivament, 10.000 euros, mentre que el premi al Millor Fanzine és de 1.500 euros. El Premi a l'Autor Revelació té 3.000 euros, gràcies al patrocini de la Fundació Divina Pastora. Les categories a la Millor Obra d'Autor Estranger i el premi a la Millor Obra per Votació Popular no tenen dotació econòmica.

L'objectiu dels premis és poder promocionar i recompensar els nostres autors, i reconèixer la tasca dels editors que aposten per ells. Els guardons també volen mostrar la riquesa i diversitat del còmic que s'ha publicat a Espanya en l'últim any, tenint en compte els joves valors i els fanzines.

Pel que fa a la categoria per votació popular, la de Millor Còmic Publicat a Espanya el 2017, decidida mitjançant una votació a través del web del 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​ha tingut com a guanyadora l'obra de Gonzalo Torné de la Guardia, Sergio Sandoval i Mado Peña, Alma Cubrae 1 (Evolution/Panini Cómics).


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada