26 de febrer 2018

Matt Fraction, Kelly Sue Deconnick i Lorena Alvarez es sumen a la llista de convidadats del 36 Saló del Còmic de Barcelona

Tres nous autors anuncien la seva presència al 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Un d'ells, tot un referent entre els aficionats als superherois i responsable de la sèrie assenyalada per la revista Time com 'el còmic de l'any el 2013'. La segona, la responsable del rellançament de la nova encarnació d'una popular superheroïna i guionista d'una singular sèrie de ciència ficció. La tercera i última convidada és responsable d'una obra que està a mig camí entre la fantasia infantil i el terror més inquietant. Parlem de Matt Fraction, Kelly Sue Deconnick i Lorena Alvarez que visitaran el Saló del Còmic gràcies a la col·laboració de Astiberri Ediciones.

 

El guionista Matt Fraction (Chicago, Estats Units, 1975) és responsable de sèries tan personals com Satellite Sam, amb Howard Chaykin; Ody-c, amb Christian Ward; Casanova, amb Gabriel Bá, Fábio Moon i Michael Chabon, i Sex Criminals amb Chip Zdarsky. La seva personal visió dels superherois ha destacat sobretot en títols de Marvel Comics, com Los Cuatro Fantásticos, Invencible Iron Man, Ojo de Halcón, El Inmortal Puño de Hierro, Thor, Patrulla-X o Los Defensores. Sèries en què ha treballat, entre d'altres, amb dibuixants espanyols com Salvador Larroca, Pasqual Ferry, David Aja, Kano o Javier Pulido. 

Fraction ha rebut diversos guardons al llarg de la seva carrera, entre ells els premis Pen, Eisner, Eagle i Harvey. Amb la seva dona, la guionista Kelly Sue DeConnick, ha creat l'empresa Milkfed Criminal Masterminds. La pàgina web de Matt Fraction és http://mattfraction.com. Matt Fraction presentarà al 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona Sex Criminals 2. Dos mundos, una policía.

Pel que fa a Kelly Sue DeConnick (Ohio, Estats Units. 1970), va començar en la indústria del còmic adaptant a l'anglès còmics japonesos i coreans. Cinc anys i més de deu mil pàgines després, va passar als còmics americans amb 30 Days of Night. Eben and Stella, per a Steve Niles i IDW. Aviat va tenir feina en Imatge, Boom, Oni, Humanoids, Dark Horse, DC, Vertigo i Marvel. Avui en dia, DeConnick és coneguda per èxits sorprenents com el rellançament de Carol Danvers com Capitana Marvel i el western mitològic nominat als Eisner Bella Muerte (dels que fins a la data Astiberri ha editat els dos primers volums en 2014 i 2016, respectivament): aquest últim va ser cocreat amb la seva amiga i col·laboradora des de temps enrere, Emma Ríos. El projecte més recent de DeConnick, el cop de puny a l'estómac de ciència ficció anomenat Bitch Planet, amb Valentine De Landro, va debutar amb excel·lents crítiques al desembre de 2014 i ha rebut múltiples premis. El segon volum d'aquesta sèrie el presentarà DeConnick al 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Kelly Sue DeConnick viu a Portland (Oregó), amb el seu marit, Matt Fraction, i els seus dos fills. Amb la companyia de tots dos, Milkfed Criminal Masterminds, Inc., DeConnick i Fraction estan en l'actualitat desenvolupant projectes televisius per NBC/Universal. Podeu seguir l'actualitat de Kelly Sue DeConnick en el seu compte personal de Twitter @kellysue.

La guionista i il·lustradora Lorena Alvarez (Bogotà, Colòmbia, 1983) destaca pel seu treball influït per la vitalitat i el color de la seva ciutat. Va estudiar Disseny Gràfic i Art a la Universitat Nacional de Colòmbia, i des de llavors ha il·lustrat llibres infantils, publicacions independents, publicitat i revistes de moda. En el catàleg de Astiberri podem trobar el llibre Luces nocturnas, un àlbum infantil misteriós i gràficament aclaparador, una bella història sobre la por, la inseguretat, la creativitat i el poder de la imaginació, que comptarà amb tres volums en total. Des de 2008, Lorena Alvarez forma part de La Procesión Puppet Club, un grup experimental de titelles compost per il·lustradors i artistes visuals. La podeu seguir al seu compte de Twitter @ArtichokeKid.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada