20 de febrer 2018

Crònica del segon Vicòmic, el Festival del Còmic i altres Ciències de la Ficció de Vic

Aquest passat cap de setmana passat, del 17 al 18 de febrer ha tingut lloc el segon Vicòmic, el festival del còmic i altres ciències de la ficció de Vic, situat al Recinte firal del Sucre. Aquesta segona edició ha comptat amb una assistència de 4000 visitants, segons informa El Nacional. L'organització s'ha mostrat "molt contenta amb la rebuda" que ha tingut aquesta edició. "Els visitants s'ho han passat d'allò més bé i això ens encanta", han detalla al diari digital català.


Amb un increment d'uns 1000 visitants respecte l'edició anterior, podem pensar que l'esdeveniment té bones perspectives de cara el futur i així poder-se anant consolidant.

Aquest any des de ComiCat, un servidor, hi ha assistit amb acreditació, el dissabte al matí. La intenció era anar-hi dissabte per la tarda però ho vaig haver de canviar. Malgrat anar-hi el matí de diumenge, ja ben entrat el matí cap al migdia, vaig notar més afluència, alhora que abans que obrissin les portes, ja hi havia força gent esperant.

Valorar positivament l'augment en la quantitat d'activitats, de diferents tipus, que han tingut lloc durant el Vicòmic, adreçades a totes les edats, com també els diferents autors i conferenciants que hi han assistit. Respecte a les sessions de signatures dels autors, suposo que hi ha hagut els corresponents motius, però considero negatiu que la majoria s'hagin concentrat dissabte per la tarda, s'haurien pogut repartir entre els dos dies. 

Entrant al recinte, hi teníem la zona de les exposicions, enguany molt més encertada la ubicació i sobretot la presentació, d'aquestes respecte l'any passat. El muntatge amb palets va quedar molt bé. Voldria destacar les dedicades a dos bandolers, la de Capablanca, obra de Joan Mundet i publicada per Amaníaco Ediciones, i la de Serrallonga: dibuixant la llegenda, la qual també ha arribat al còmic a mans d'en Quim Bou, Ricard Dilmé i també en Joan C. Negre. Tant en Joan Mundet com en Ricard Dilmé han estat presents en aquest segon Vicòmic dedicant exemplars de la seva obra.

Una altra exposició, redactada en castellà, era De turismo por el cine i las sèries, mostrant diferents llocs on s'ha rodat pel·lícules i sèries de televisió, com a destí turistic, com és el cas conegut de Girona amb Game of Thrones.


A l'esquerra del recinte hi havia i la Zona Creativa, novetat d'enguany on autors novells i emergents presentaven la seves obres. També hi havia el photocall de Game of Thrones amb una representació del Tron de Ferro, l'exposició Vinyetes: Història del còmic en català, la taula de signatures de dissabte a la tarda i també l'accés cap a la Zona de Xerrades 1.Al fons a l'esquerra hi havia una sala reservada als diversos tallers que hi han hagut, la zona d'activitats.


I ja situats a la banda dreta del recinte, al fons hi trobàvem el bar i al costat de l'entrada la Zona Comercial amb els expositors, la Zona de Rol, la Zona de Videojocs, la Zona de Laser Tag i la Zona de Xerrades 2, aquesta darrere d'un expositor.

Mentre que a l'any passat hi havien expositors de Planeta, ECC i Panini, enguany no hi eren. Sí però que no hi han faltat Amaníaco Ediciones amb el mencionat Capablanca i Ooso Comics amb el seu Supercatalà. Precisament a l'estand d'Amaníaco, vaig preguntar sobre el segon volum de Capablanca en català. Tot i que planejat per aquest Vicòmic, em van comentar i en Joan Mundet també m'ho va dir posteriorment que l'han posposat de cara la nova edició del Girocòmic d'enguany.I així havent-lo visitat, havent parlat amb alguns dels autors presents i presenciat algunes de les seves activitats, va tocar marxar. Aquesta edició respecte l'anterior hi he trobat punts positius com la Zona Creativa i el bon tractament de les exposicions, segurament n'hi hagi d'altres que jo no he copsat, com també hi ha algun punt negatiu com el de la Zona de Xerrades 2, arraconada, i la concentració de signatures dissabte a la tardacom també d'altres que no haig notat. Es tractarà doncs que l'organització en prengui nota, i el Vicòmic vaig millorant edició rere edició. 


Nota: Totes les fotos són meves, excepte la que es mostra l'estand d'Abacus, que l'he extreta del seu Twitter, ja que hi surt un servidor.


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada