12 de gener 2018

Mortadel·lo i Filemó. El 60è aniversari

Títol original: Mortadelo y Filemón. El 60 aniversario
Autor: Francisco Ibáñez
Traducció de: Laura Paredes
Col·lecció: Mestres de l'Humor núm. 48
Publicat per: Ediciones B, novembre de 2017
Format: Cartoné, 48 pàgines, Color
Preu: 12,90€

El 20 de gener de 1958 van aparèixer per primer cop a la revista Pulgarcito els dos detectius més maldestres i famosos de la historieta espanyola, en Mortadel·lo i en Filemó, en mans del veterà Francisco Ibáñez. Així doncs aquest mes de gener doncs celebren 60 anys voltant per les vinyetes tot investigant i fen de les seves. 

En motiu d'aquesta important efemèride, el passat novembre de 2017, es va publicar un nou àlbum seu, justament titulat El 60è aniversari, sent el número 48 de la col·lecció Mestres de l'Humor. 

Tot i tractar-se d'una obra intemporal, on no és nota el pas del temps, en aquest àlbum en particular s'hi notarà tot el pes d'aquests 60 anys, s'hi faran molt presents, des de les sobtades manifestacions d'una multitud de malalties que afectaran als dos detectius durant la seva missió fins a mostrar-nos una versió vella i molt vella del Súper. 

En aquesta nova aventura d'aniversari, en Mortadel·lo i Filemó tindran com a missió esborrar del mapa a en Pxing Pxiong, el líder suprem de Col·lea de Dalt. Així que els dos faran cap a aquest país per desfer-se'n d'aquest mandatari amant de l'armament i especialment si peta molt fort. Però entre les mesures de seguretat i les malalties que apareixeran de sobte, la cosa serà més complicada del pensat. A més s'hi afegirà la complexitat que el sr. Trompf, president dels Estats Juntets hi farà una visita diplomàtica. Se'ns dubte, ara hi ha tots el ingredients per tal que esclati la Tercera Guerra Mundial. Amb humor, viurem l'actualitat més recent sobre quin mandatari mandatari té el botó més gros. 

Ediciones B tot i ja formant part de Penguin Random House, per descuit entenc, en aquest nou àlbum encara hi ha un logotip de B on s'hi indica Grupo Zeta, el que hi ha la primera pàgina. El logotip de la contraportada ja no hi consta.

Per acabar, continuo recordant la discontinuïtat en la numeració. L'abril de 2015 fou publicat El tresorer amb el número 39 i el novembre de 2015, Eleccions! amb el 45. Davant d'aquest fet que en desconec el motiu, el sentit comú per omplir aquest espai era que a partir dels nous àlbums, començant per Rio 2016, s'anessin utilitzant els números del 40 al 44, per aquest ordre. Aquest àlbum, de l'abril de 2016, però va rebre el número 42; el següent àlbum publicat, El capo s'escapa!, el juliol de 2016, va rebre el número 46;  Jornalets més aviat justets..., de l'octubre de 2016, el número 44; Misèria, la Bactèria!,  del març de 2017 el número 41; Drons rodamons, del juliol de 2017 el número 47, i ara, amb aquest nou àlbum, El 60è aniversari, ha rebut el número 48. Així encara continuen pendents els números 40 i 43. Veurem en quin ordre s'aniran utilitzant aquest números en els propers àlbums. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada