03 de novembre 2017

Premis del XXIII Saló del Manga de Barcelona

Aquest divendres s'han lliurat els Premis del XXIII Saló del Manga de Barcelona, que no tenen dotació econòmica i es concedeixen a través de les votacions al web de FICOMIC dels otakus, dels professionals i del públic en general. Els guardons premien el Millor autor i Millor manga de cada gènere, Millor anime i Millor fanzine de o sobre manga publicats o emesos a Espanya de setembre de 2016 a agost de 2017.
 

El guanyador al Millor Shonen Manga (manga enfocat als nois) ha estat My Hero Academia de Kōhei Horikoshi (Planeta Cómic), el Millor Shojo Manga (manga enfocat a les noies) ha estat Pájaro que trina no vuela de Kou Yoneda (Ediciones Tomodomo), i el Millor Seinen Manga (manga enfocat als adults) se l'ha endut One Punch Man de One i Yusuke Murata (Ivrea). Pel que fa al Millor Manga d'Autor espanyol, el premi ha estat per a Tabú de Marta Coca (Ediciones Imagion).

A les categories d'anime, el Millor DVD o Blu-Ray d'anime ha estat per Your Lie in April (Selecta Visión), la Millor sèrie o pel·lícula d'anime emesa a Espanya se l'ha endutYuri!!! on Ice (Crunchyroll), i la Millor pel·lícula basada en un manga, I Am a Hero (Mediatres Estudio).

El premi al Millor autor en actiu de manga de qualsevol gènere i època ha estat concedit a Hirohiko Araki, responsable entre d'altres de JoJo's Bizarre Adventure.

Pel que fa al premi al Millor fanzine de manga, lliurat aquest dijous, el guanyador va ser ¡Déjame dormir! de Pussy Crazy.

A banda dels premis per votació popular, el Saló del Manga de Barcelona també ha reconegut amb el diploma de convidat d'honor el director de la sèrie Dragon Ball Super Masatoshi Chioka, l'autora del manga El monstruo de al lado Robico, l'autor del manga Twin Star Exorcist Yoshiaki Sukeno, l'autora del manga No me lo digas con flores Yōko Kamio, i l'autor del manga Rainbow, los siete de la celda 6 bloque 2 Masasumi Kakizaki. El productor de En este rincón del mundo Masao Maruyama ja ha rebut el seu diploma aquest divendres al migdia.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada