19 d’octubre 2017

Tot el poder de Mazinger Z, al Saló del Manga de Barcelona

Si hi ha una sèrie d'animació que ha influït a tota una generació aquesta és sens dubte Mazinger Z. Des que es va emetre el seu primer capítol, un llunyà 4 de març de 1978, a través del primer canal de TVE, i malgrat que mai va emetre la sèrie completa, el robot Mazinger Z i els seus companys d'aventures van delectar una gran part dels teleespectadors d'aquella època. No només es repetien frases ja mítiques com Puños fuera o Planeador abajo, sinó que el tema principal de la banda sonora era cantat per tots els seus seguidors. El mèrit d'aquell mític tema recau en el cantant i compositor bilbaí Alfredo Garrido García, que al costat del cantant (i especialista en Mazinger Z) Carlos D. Chardí ens acompanyaran en el XXIII Saló del Manga de Barcelona. La sèrie en català ens va arribar per primer cop l'11 de gener de 1999, emetent-se íntegrament al Canal 33.


Alfredo Garrido García és un cantant i productor artístic amb una amplia trajectòria professional. Durant més de 10 anys ha trepitjat els escenaris d'Europa, Àfrica i Amèrica del Sud, ha gravat una vintena de discos i durant divuit anys ha treballat com a director artístic de Philips-Polygram. També ha estat productor i lletrista de grans cantants i grups, com Greta y los Garbo, Los Chichos, Nino Bravo (tota la seva carrera), Camarón, Paco de Lucía o Plácido Domingo (Cançó del Mundial 82) entre d'altres. Cançons com Yo no sé por qué esta melodía i Cantaré del disc pòstum de Nino Bravo són obra d'Alfredo Garrido.

És autor de les lletres de les cançons de la sèrie infantil Marco i va adaptar i va col·laborar en les cançons de multitud de sèries infantils com Mazinger Z, Tarzán, Vickie el Vikingo, El pequeño Cid, Pippi Calzaslargas, La abeja Maya, així com en alguns títols de Walt Disney. Com a cantant de temes infantils, a més de ser la veu de Mazinger Z, en la sèrie Marco, (és la veu del germà gran en totes les seves cançons), canta el tema del cuc Max a La Abeja Maya i interpreta el tema Somos cien de la sèrie d'animació Vickie el Vikingo, tots ells oficialment sota el segell de Phillips.

El disc de La Abeja Maya editat a Espanya, és una curiosa barreja de la música de Svoboda i creacions autòctones. José Torregrosa Alcaraz i Alfredo Garrido García, que ja havien participat en les adaptacions de sèries com Marco o Tarzán, es van encarregar de les adaptacions a l'espanyol dels temes de Maya i Flip, i a més, van compondre vuit noves cançons per al mateix nombre de personatges com Willi, Kassandra, Thekla o el cuc Max (interpretat pel propi Alfredo Garrido). Va rebre diversos premis en la seva trajectòria musical, de la qual destaquem a la interpretació de música infantil, el Premi Cavaller Armat com a cantant dels temes d'obertura i tancament de la sèrie Mazinger Z. En 2016, es va ficar en un estudi per gravar, als 83 anys, la lletra inèdita del tema La Gran Batalla de la sèrie Mazinger Z.

Des del 2014, acompanya amb la seva presència l'exposició de Mazinger Z, que ha recorregut les ciutats de Madrid, Múrcia, Cadis, Bilbao i actualment Barcelona. El seu web oficial és www.alfredogarrido.com.

Per la seva banda Carlos D. Chardí és el responsable de màrqueting/branding, i coordinador d'esdeveniments nacionals i internacionals en l'empresa Wattussi Producciones. També és cantant i estudiós del fenomen Mazinger Z a Espanya, sèrie que va enamorar tota una generació. Va col·laborar directament amb Selecta Visión per aconseguir els permisos perquè s'incloguessin els àudios en espanyol de RTVE a l'edició de DVD i Blu-ray de Mazinger Z. Actualment és qui més coneix la història de l'estàtua de Mazinger Z oficial que hi ha al nucli de Mas de Plata del municipi de Cabra del Camp (Tarragona), sent la més antiga i gran del món. Pertany a l'associació Amics de Mazinger Z, les iniciatives de la qual van servir perquè es restaurés l'estàtua amb els colors originals i se li posés el nom d'Alfredo Garrido García a la plaça on està ubicada l'estàtua. Per aquest motiu ha col·laborat amb productores japoneses, per difondre l'existència de la mateixa en un dels canals més importants del Japó, Fuji TV. Des del 2014, exposa al costat de Selecta Visión i Marc Escarrà una magnífica col·lecció de marxandatge i originals de Mazinger Z editats a Espanya. El seu web oficial és www.wattussi.com. 

Alfredo Garrido García i Carlos D. Chardí participaran en diverses activitats dissabte 4 de desembre al XXIII Saló del Manga de Barcelona, gràcies a la col·laboració de Selecta Visión. Alfredo Garrido García presentarà l'Especial Anime de Super Robots a les 10:00 hores al Palau de Congressos. Allà es projectarà el tràiler de Mazinger Z Infinity, així com el primer episodi de l'anime Mazinger Z i Mazinkaiser. A les 12:30, al Gran escenari cobert de la Plaça Univers, comptarem amb l'actuació de Carlos D. Chardí que realitzarà un tribut a Alfredo Garrido. Finalment, a les 19:30 hores, Alfredo Garrido participarà en una sessió de signatures a l'estand de Selecta Visión situat al Palau 2.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada