19 d’octubre 2017

L’ambaixada espanyola de Bulgària anul·la una conferència de Cels Piñol

El dibuixant Cels Piñol (Barcelona, 1970), conegut per ser el creador de l'univers Fanhunter, havia de fer una conferència sobre còmic a Bulgària, a la National Art Academy de Sofia el proper novembre, però l'ambaixada espanyola d'aquest país l'ha anul·lat, tal com ell mateix explica al seu perfil de Twitter, en un seguit de piulades numerades.


 Resultat d'imatges de cels piñol


Tot i l'interès inicial de l'ambaixada espanyola per tal que en Cels fes aquesta conferència, degut a la seva llarga trajectòria i experiència en el camp del còmic, certs esdeveniments han propiciat la suspensió. Tal com explica el mateix Cels Piñol, el pianista català Melani Mestre hi va fer un concert fa poc, en el qual hi va fer declaracions polítiques, que segons informa el Punt Avui que se n'ha fet ressò, el pianista va tocar L'Estaca de Lluís Llach, cosa que no va agradar gens al cos diplomàtic.   

Continua dient en Cels Piñol que davant d'això, l'ambaixada va estudiar el seu perfil polític per les xarxes socials, i així veient el seu suport pel referèndum de l'1 d'octubre, de la República catalana i també sent col·laborador de Democràtes.cat, l'ambaixada va creure oportú anul·lar-lo. 

En Cels Piñol explica a l'ambaixada que ell no hi anava a parlar de política si no a parlar de còmic. També menciona que no s'ha perdut el contacte cordial entre les dues parts, malgrat les diferencies d'opinió i que ha demanat que facin un comunicat per escrit en que expliquin el per què de l'anul·lació. I finalment diu que li sap greu per la Marina Ruskova i en Dimitar Dinev, del Departament de Afers Internacionals de la NAA.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada