26 d’octubre 2017

L'arròs de Deltebre, estrella dels tallers de cuina japonesa del XXIII Saló del Manga de Barcelona

L'arròs serà el gran protagonista dels Tallers de cuina japonesa del XXIII Saló del Manga de Barcelona en els quals es podran descobrir tècniques culinàries utilitzant diferents arrossos o productes derivats de l'arròs com el Koji, l’Akitakomachi, el Sakekasu o l'Amazake. Però també hi haurà una gran presència d'arrossos locals. I això és possible gràcies a l'acord de col·laboració firmat entre l'Ajuntament de Deltebre i el XXIII Saló del Manga de Barcelona que permetrà que l'arròs d'aquest municipi sigui una de les estrelles del certamen.

L'espai de cuina del XXIII Saló del Manga de Barcelona, ubicat al Palau 1, comptarà amb quatre tallers amb l'arròs de Deltebre. Dimecres 1 de novembre a les 11.00 hores hi haurà el taller de cuina i degustació amb ostres del Delta de l'Ebre amb el xef televisiu Ladis Alcalà de Mas de Prades, precedit a les 10.30 hores de la Rondalla i el ball de l'arròs, ball típic de les terres de l'Ebre durant la collita. Dijous dia 2 a les 11.00 hores hi haurà la demostració de cuina del Delta de l'Ebre, amb el xef Jeroni Castell del restaurant amb una estrella Michelin Les Moles. Prepararà el plat d'arròs amb anguila i carxofes, que tot seguit podran degustar els participants del taller. Els últims dos tallers seran dissabte 4 de novembre a les 10.30 i a les 11.45 hores. El primer serà el taller pràctic d'elaboració de sushi amb arròs del Delta de l'Ebre amb Margaret Morelló de Sushi MC, en què es prepararà futomaki d'anguila fumada. El seguirà el taller de sake produït al Delta de l'Ebre amb Meritxell Jardí i Humbert Conti, de Kenshô, que presentaran el primer sake mediterrani produït a l'Ebre i introduiran els assistents al tast de sakes.
 
Deltebre es troba a la província catalana de Tarragona i pertany a la comarca del Baix Ebre. La seva proximitat al delta de l'Ebre fa que sigui un punt de partida perfecte per recórrer el Parc Natural del Delta de l'Ebre, un espai compartit entre l'entorn natural, la població agrària i els turistes. Després de la canalització del riu, la localitat es va centrar també en el cultiu de l'arròs, sent a l'actualitat el seu principal motor econòmic. Un arròs amb denominació d'origen reconegut mundialment. 

El Delta de l'Ebre és la zona de Catalunya amb més tradició en la producció d'arrossos. A aquesta DOP (denominació d'origen protegida) hi ha sis varietats autoritzades: Bahía, Tebre, Gleva, Fonsa, Bomba i Montsianell. El desenvolupament del cultiu de l'arròs en aquesta zona està motivat tant per les característiques climàtiques com per la seva salinitat i l'altura de la capa freàtica. Es tracta d'un arròs de gran qualitat productiva i gustativa.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada