07 d’abril 2017

Penguin Random House compra Ediciones B

Mortadel·lo i Filemó canvien de grup editorial: De Zeta a Penguin Random House



Tal com es va saber ahir, el grup editorial Penguin Random House Grupo Editorial ha comprat Ediciones B al Grupo Zeta per 40 milions d'euros.

Ediciones B va ser creada el 1986 a Barcelona, formada pels segells B, Bruguera, Vergara, Nova, B de Blook, B de Books, B de Bolsillo i B.cat.

La societat adquirida s'unirà a Penguin Random House a Espanya i Amèrica Hispana. La incorporació d'aquests segells reforçarà la quota de mercat que ocupa el grup a Espanya i Hispanoamèrica, així com a la resta del mercat castellanoparlant.

L'anunci de la compra ha estat realitzat per Markus Dohle, director general de Penguin Random House, i Antonio Asensio Mosbah, president del Grupo Zeta. Està previst que l'operació es materialitzi un cop s'hagi donat compliment als requisits jurídics i administratius pertinents.

Fins a la formalització definitiva de l'operació, Penguin Random House i Ediciones B seguiran funcionant de manera independent. Després d'aquesta formalització, els segells d'Ediciones B a Espanya i Hispanoamèrica passaran a Penguin Random House i Núria Cabutí Brull seguirà ocupant el càrrec de CEO directora general de la companyia amb el suport de Román de Vicente, director general d'Ediciones B.

El grup editorial mantindrà la identitat i vocació editorial de cada un dels segells i seguirà publicant originals en castellà i traduccions al castellà i català d'obres de ficció i no ficció per a públic infantil i adult en format en tapa dura, rústica, de butxaca i digital, tant ebooks com audiollibres, sota els segells diferents segelles d'Ediciones B amb els segells que formen part de Penguin Random House. 


Fonts: PRH  i El Periódico

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada